RSS

Alegerea numelui de domeniu

28 Feb, 2010

Web Sfaturi

In scopul de a obtine un website care sa fie difuzat pe Internet, va trebui sa faceti urmatoarele:

1. 1. Inregistreaza un domeniu.
2. 2. Inchiriere server (hosting) spatiu, gazduire.

1. 1. Inregistrarea numelui de domeniu

Obtinerea  unui nume de domeniu Inregistrat este o modalitate de a obtine o adresa pentru site , astfel incat site-ul sa poata fi localizat.

Nume Domeniu

La fel ca adresa de domiciliu este unic in lumea reala, adresa site-ul de pe Internet, de asemenea, trebuie sa fie unic, altfel nimeni nu am mai sti unde poate fi gasit site-ul!

Deci, cu alte cuvinte, un nume de domeniu (de asemenea cunoscut ca un URL-ul site-ul) este o adresa unica a site-ul de pe Internet, In sensul ca fiecare nume de domeniu este diferit de un altul. In zilele noastre, veti observa ca multe dintre numele de domeniu pe care poate doriti sa le utilizati pentru website nu vor fi disponibile,fiind probabil, utilizate de catre altcineva. La Web Design Site, putem cauta si cumpara un nume de domeniu pentru tine, deci nu trebuie sa depui efort in gasirea numelui de care aveti nevoie.

2. 2. Ce nume de domeniu  ar trebui sa aleg?

Inainte de a alege un nume de domeniu, va trebui sa luati in considerare patru factori principali care ar trebui sa stabileasca numele pe care il alegeti. Un nume bun de domeniu ar trebui sa fie:

A. Scurt

Un nume de domeniu scurt inseamna ca este usor de memorat si usor de tastat de catre vizitatorul website-ului.

B. Memorabil

Cu toate acestea,selectarea unui nume scurt de domeniu, nu garanteaza ca acesta este usor de retinut. De exemplu, folosind initialele numelui unei afaceri cu denumire  lunga pentru a face un nume de domeniu mai scurt nu inseamna neaparat ca este mai usor sa-l retineti. De exemplu, initialele XWDUK.com, pentru XEL Web Design Marea Britanie este scurt, dar nu neaparat usor de memorat.

C. Sa fie relevant pentru esenta afacerii dvs. sau  pentru denumirea firmei

Alegeti un nume care reflecta strans tipul de afacere sau numele  afacerii dvs. astfel incat vizitatorii pot ghici numele mai usor.

D. Usor de  ortografiat

Asigurati-va ca numele ales este usor pentru orice persoana sa fie spus pe litere, in cazul in care denumirea este auzita verbal. Surprinzator, exista o multime de nume care se dovedesc a fi dificil de ortografiat

3. 3. Care este diferenta dintre. .Ro, .Com,. Net,. Org, etc?

Atunci cand privim aspectele practice diferentele nu inseamna aproape nimic in  zilele noastre. Singura diferenta care merita a  fi  luata in considerare este tendinta  oamenilor de a tasta”. Com” sau “.Ro” ca o alegere comuna , deoarece ”. Com”  a fost prima extensie de domeniu cunoscuta si este, in general mai populara iar “.Ro” evident .

Deci, daca doriti sa inregistrati un nume de domeniu, va sugeraz sa  alegeti”. Com”  sau “.Ro” mai intai si daca acestea nu au fost disponibile, apoi incercati pentru (. Net,. Org,. Tv, etc ..), daca nu ati vrut sa alegeti o extensie specifica pentru strategia dumneavoastra de business.

Este, de asemenea remarcat faptul ca o adresa”. Com” este diferita ptr un nume de domeniu cu acelasi nume, dar cu o extensie diferita. Deci, de exemplu, www.web-design-site.ro este total diferit de www.web-design-site.com.  Acest lucru inseamna ca fiecare dintre adrese pot fi inregistrate separat.

4. 4 Cat de mult costa?

Daca doriti sa obtineti numele de domeniu (URL-ul site-ul), acesta va costa de obicei, de la cativa euro pe an pentru a va asigura ca sunteti “proprietar” de domeniu . Decat pentru domeniu “.Ro” este vorba de vreo 40 € dar pretul este pe viata.

Exista o multime de companii care ofera servicii de inregistrare pentru domenii. Costul poate varia, in functie de calitatea serviciului. Pretul de inregistrare pentru un domeniu poate varia de la 7-8 € pana la 10 € pe an pentru un nume de domeniu  valabil in mod public. Daca o companie va cere sa platiti mai mult, atunci sunt sanse sa nu incheiati o afacere buna.

Daca aveti orice problema sau orice indoiala cu privire la modul de a incepe, atunci va rugam sa nu ezitati sa contactati Web Design Site si ne vom asigura ca veti incheia cea mai buna intelegere.

Internet Marketing, Cronicar si pasionat de SEO Web Design

Facebook Twitter Google+ YouTube 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tags: , ,

Comenteaza

SeoWeb Seco
Google+