RSS

Android extinde ascensiunea web mobile

7 Sep, 2010

Mobil

androidSistemul mobil de operare Google a continuat sa castige teren luna trecuta fata de rivalii sai din punctul de vedere al unei platforme pentru accesarea Web pe mobil. Android reprezinta acum 25% din explotarea Web realizata pe smartphone in America de Nord, castigand doua puncte procentuale fata de luna anterioara, conform ultimelor date de masurare a firmei oferite de Quantcast.

IOS Apple a ocupat un loc aproximativ constant din luna iulie, cu o cota de 56%, in timp ce Android a impartit  restul cu BlackBerry-maker Research in Motion si alte sisteme de operare smartphone. RIM genereaza 10% din consumul de web, scazand in iulie la 9%, iar toti ceilalti alcatuiesc 10%. Mai mult decat oricand, este perceputa o lupta intre IOS si Android pentru dominarea internetului mobil.

Quantcast a sugerat mai devreme in aceasta vara ca lansarea iPhone 4 la sfarsitul lunii iunie ar putea ajuta la imbunatatirea cotei de utilizare mobila, care a scazut  de la aproape 70% cu un an in urma, in principal ca urmare a proliferarii Android.

Dar, dupa o explozie initiala de activitate, nu a existat nici o schimbare in tendinta generala, atribuita de Quantcast unui procent ridicat de vanzare a  iPhone 4 catre  clientii existenti care doreau inlocuirea versiunilor anterioare ale dispozitivului neaxandu-se pe absorbtia de noi clienti. (Tineti minte ca firma nu include estimarile privind utilizarea aplicatiilor iPad si mobile.)

In acelasi timp, lansarea Incredible HTC, Evo Sprint 4G (de asemenea, de la HTC), si Motorola Droid X au ajutat in aceasta vara Android sa castige suprematie asupra IOS Apple. Intr-un an, Android s-a ridicat la  18.6 %, in timp ce IOS a scazut la 11,4%, si RIM la 1,6%.

Sprijinind constatarile Quantcast,reteaua mobila Millennial Media a spus luna trecuta ca Android a devenit in luna iulie al doilea mare sistem de operare pentru smartphone pe platforma sa de la inceput, cu un an in urma. Android a reprezentat 19% din impresii in SUA, decalat doar de IOS cu 55% “. RIM a fost al treilea cu 16%.

Millennial, a raportat de asemenea, ca Android a fost a doua cea mai populara platforma in randul dezvoltatorilor care au creat aplicatii pentru sistemele de smartphone multiple. Trei sferturi creaza aplicatii pentru Android, comparativ cu  100% pentru IOS.

Internet Marketing, Cronicar si pasionat de SEO Web Design

Facebook Twitter Google+ YouTube 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tags: , ,

Comenteaza

SeoWeb Seco
Google+