RSS

Apple: Eliminarea Google Out of iWorld

13 Jun, 2010

Google

Saptamana aceasta s-a “clarificat” politica cu privire la retelele tertilor parti, si este greu sa o citesc altfel decat ca o declaratie de razboi directa cu Google. Pe scurt, retelele de anunturi ale tertilor pot rula in AppWorld, dar numai daca acestia sunt “independenti”. Sau spus altfel, ne pare rau AdMob, nu esti binevenit aici.

Cred ca acest lucru este privit la suprafata si inteles gresit. De asemenea, cred ca este tipic pentru Apple. Este o noua serie a razboiului Noi vs Mentalitatea Mondiala care la pus pe Mac la colt la sfarsitul anilor 1980. De aceasta data, Google are rolul Microsoft, dar chiar nu conteaza. Apple nu va lasa pe nimeni care ar putea reprezenta o amenintare concurentiala sa intre iWorld.

Aceasta este tot ce ne trebuie acum – o platforma de razboi majora, cu specialistii in marketing si dezvoltatorii care trebuie sa aleaga de ce parte sunt, costurile de dezvoltare, deservirea de reclame, de analiza, si servicii de marketing cu valori de cel putin trei ori mai mari (un proces pentru Android, unul pentru iPhone / Pad / Touch, unul pentru Microsoft sau Palm / HP sau ….). Nu aceasta este web-ul. Este deprimant.

Raspunsul lui AdMob este aici. Din acesta: “Aceasta modificare ameninta sa scada – sau chiar sa elimine – veniturile care ajuta la sustinerea a zeci de mii de dezvoltatori. Aceasti termeni privesc atat marii cat  si micii dezvoltatorii afectati grav de limitarea posibilitatilor de alegere a modalitatilor optime de a face bani; si din cauza faptului ca in publicitate un numar mare se orienteaza catre cele low-cost si gratuite, acesti termeni sunt daunatori si pentru consumatori.

Sa fie clar, aceasta schimbare nu serveste intereselor utilizatorilor sau dezvoltatorilori. In istoria tehnologiei si inovatiei, este clar ca in urma concurentei se obtine cel mai bun rezultat.

Barierele artificiale in calea concurentei afecteaza utilizatorii si dezvoltatorii si, pe termen lung, duc la stagnarea progresului tehnologic.

Internet Marketing, Cronicar si pasionat de SEO Web Design

Facebook Twitter Google+ YouTube 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.5/5 (2 votes cast)
Apple: Eliminarea Google Out of iWorld, 2.5 out of 5 based on 2 ratings

Tags: , ,

Comenteaza

SeoWeb Seco
Google+