RSS

Are site-ul nevoie de cautare?

18 Mar, 2011

Web Design, Web Sfaturi

web design staticIncluderea functiei de cautare pe un site web este vazuta adesea ca si practica standard, destul de intalnita la  site-uri “mai mici”, care au undeva in jurul a  5-100 pagini.

Dar site-urile de aceasta dimensiune chiar au nevoie de un motor de cautare? Daca un website are zeci de mii de pagini, o anumita forma de cautare este probabil obligatorie – dar in cazul site-urilor mai mici ar trebui sa fie posibila o astfel de organizare si clasificare a continutului astfel incat cautarea sa devina inutila.

Cred ca unul dintre motivele pentru care proprietarii de site-uri includ cautarea, este pentru ca este usor de realizat – exista o multitudine de script-uri gratuite si plugin-uri disponibile online, care fac mai simpla adaugarea functiei de cautare, durand doar cateva minute.

Dar trebuie inclusa cautarea doar pentru ca este rapid si usor de realizat? Problema este functia de cautare ce este foarte dificil de realizat bine – Google investeste sume mari de bani pentru a crea un motor de cautare care incearca sa ofere rezultate utile si are in general succes in acest sens.

Cum se poate compara un script PHP gratuit de cautare sau un plug-in WordPress usor? Destul de slab in toate privintele.

Cautarea, pare adesea a fi utilizata ca un “da inapoi!” – mentalitatea este ca daca oamenii nu pot gasi ceea ce cauta pe site-ul principal  vor gasi, prin intermediul functiei de cautare. Este ieftin si simplu sa pui in aplicare si nu exista riscuri, nu?

Dar este de fapt nevoie? Utilizatorii acorda atentie pentru foarte putin timp si in cazul in care nu primesc imediat rezultatele cautarii in asa maniera incat sa ii ajute, vor deveni rapid frustrati si renunta. Credeti ca merita riscul?

Daca furnizati in prezent functia de cautare pe site-ul dvs. sunteti sigur ca este imperios necesara? Ati testat rezultatele pe care le produce? Sunt constante, exacte si utile? Sau sunt vagi si irelevante?

O alternativa la cautare este de a va asigura ca site-ul dvs. este bine organizat, usor de navigat si de folosit. Faceti explorarea atât de usoara pentru vizitatori iar navigarea pe site-ul dvs. va face cautarea redundanta.

Desigur, acest lucru este mai usor de zis decât de facut, dar prin adoptarea acestei abordari veti avea mai mult control asupra interactiunii unui utilizator si puteti imbunatati sansele de a gasi rapid informatiile de care are nevoie.

Internet Marketing, Cronicar si pasionat de SEO Web Design

Facebook Twitter Google+ YouTube 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tags: , , ,

2 Raspunsuri la “Are site-ul nevoie de cautare?”

  1. Kiar says:
    VA:R_U [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    Foarte bun articol

Comenteaza

SeoWeb Seco
Google+