RSS

Ce sa faci … sau nu!

22 Mar, 2010

Web Sfaturi

Web DesignWeb Design este o arta care trebuie sa multumeasca vizitatorii site-ului si sa-i determine sa faca vizite repetate. Un web design uluitor si frapant va fi unic printre miile de site-uri similare, va impresiona si va genera vizite repetate. Este rolul subconstientului nostru in a ne determina sa atragem cat mai multi vizitatori. Constient sau nu, mintea noastra este atrasa spre website-ul cu  culori si design atractiv. Aceste vizite repetate vor transforma cu siguranta vizitatorii in potentiali clienti. Politica de a “Atrage vizitatori si de a-I converti in clienti” va da rezultate mai bune.

Deci, pentru a dezvolta un webdesign atragator, din punctul de vedere al unui designer sau al unui specialist web, va trebui sa retina anumite aspecte ”Asa Da – Asa Nu”. Aici sunt cateva care merita luate  in considerare:

>> Aspectul profesional – Cand planificati un website profesional, evitati utilizarea clipire text sau sclipitor si a tag-urilor “marquee”. Aceste doua vor reduce imaginea site-ul dvs. si scaderea importantei mesajului transmis. Este recomandabil sa folositi un text normal si evidentiati-l profesional.

>> Grafica ce distrage atentia – Ceea ce distrage atentia cel mai mult intr-un site este utilizarea de imagini grafice pentru navigatie, redarea de muzica de fundal in timpul navigarii pe site si in paginile de constructie. Cand un vizitator vede si in spatele paginilor de constructie poate sa inchida, chiar sa renunte la navigare pe site-ul dumneavoastra. Deci, nu utilizati butoanele de grafica inutile de navigatie si note muzicale, care pot deruta si deconecta vizitatorii.

>> Page Design – Mentinerea unui desen sau a unui model in cadrul website-ului. Aceasta va ajuta la imaginea unui aspect unitar, profesional si de bun gust. De asemenea, vizitatorii vor beneficia de un acces usor pe website. Marimea paginii de start, nu trebuie sa depaseasca 60k ceea ce ar duce la o descarcare, usoara.

>> Navigarea – Atunci cand se analizeaza navigarea, nu este indicat sa ghidati vizitatorii de la o pagina la alta in mod automat. Acesta va antagoniza vizitatorii dvs. si cei mai multi dintre ei nu vor reveni pe site-ul dumneavoastra. Va fi o ruptura  in coerenta  vizitatorilor. De asemenea, redirectionarea catre alte site-uri are acelasi efect ca si derivarea vizitatorilor de la o pagina la alta.

>> Pop ups – JavaScript este un cadou pentru designeri, care va ajuta sa informati vizitatorii cu privire la orice intarzieri ale serverului sau pentru a afisa orice schimbare dinamica pe website si utila pentru client. Dar, doza de pop-up-uri  trebui sa fie minima.Pop-up-uri inutile si nedorite vor  deranja vizitatorii. Un web designer bun nu va avea nevoie de pop-up si nu l-ar folosi in proiectele sale.

>> Appearance – Dupa finalizarea proiectarii si completarea tuturor aspectelot legate de proiectare, va trebui sa va concentrati asupra alinierii si proiectarii continutului. Nu incercati niciodata sa evidentiati mai multe puncte, veti sfarsi prin a nu evidentia nimic. Aliniati continutul, astfel incat sa fie potrivit in designul paginii. Justificarea continutului, poate ajunge uneori in spatiul suplimentar dintre cuvintele propozitiei. Deci, folositi diferentierea prin culori pentru hyperlink-uri si pentru a sublinia cuvintele cheie ceea ce ar putea da  sens continutului.

Internet Marketing, Cronicar si pasionat de SEO Web Design

Facebook Twitter Google+ YouTube 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tags: , , , ,

Comenteaza

SeoWeb Seco
Google+