RSS

Consideratii Web Design.

2 Mar, 2010

Web Sfaturi

Creare websiteCand analizati productivitatea oricarui website, exista o serie de statistici care merita luate in  considerare – si, desi statisticile pot fi interpretate gresit sau manipulate, logica din spatele acestor statistici speciale, este (cred) de buna calitate:

  1. Oamenii sunt intoleranti fata de website-uri lente – 28% nu se vor deranja sa deschida un site sau sa astepte pentru a se deschide in cazul in care este nevoie de mai mult de 12 secunde pentru a face acest lucru.
  2. Aceleasi persoane nu vor petrece mai mult de 7 secunde stabilind daca este sau nu un website care indeplineste pe deplin conditile sau nevoile lor.
  3. Peste 50% din populatia Romaniei acum se bucura de acces la Internet si  peste 90% dintre acestia  utilizeaza motoarele de cautare importante pentru a cauta un produs sau serviciu. Daca un site nu este prezent in marile motoare de cautare, sau nu apare destul de sus  pe liste, aceasta nu va primi un numar bun de anchete de calitate.

Sansa ca un website sa devina de succes este mult mai mare in cazul in care site-ul este usor de gasit, simplu de navigat, si ofera informatii ample in mod clar,  directionand cu usurinta un potential client sa intre in contact sau sa cumpere!
Orice site dezvoltat pentru a atrage investigatii ar trebui sa ia in considerare un numar de puncte cheie in design-ul sau pentru a maximiza potentialul pentru atragerea si mentinerea unui potential client si incurajarea acestuia pentru a face o ancheta.

Mesajul de vanzari

Amplasarea cuvintelor in interiorul site-ul este critica – este vorba de cuvinte cheie si echilibrul acestora fata de continut. Mai mult, cu un site bine construit, care este promovat pe motoarele de cautare majore un vizitator poate intra de la orice pagina ,ceea ce face ca amplasarea pe piata a mesajului dvs. de vanzari sa fie decisive.

Astfel,  beneficiile unei companii, rezultate in urma unui mesaj foarte clar de vanzari pe pagina de start, precum si in alte pagini sunt (ceea ce ne vom referi in continuare) “chemari la actiune”, cum ar fi “faceti clic aici sa vorbiti cu un consilier”.

Structura site-ului

Tim Burners-Lees a inventat World Wide Web cu dezvoltarea unui limbaj de programare speciala (Hypertext mark-up language), prima pagina de web si browser din 1989/90. Acum, cu toata fiinta internetului structurata in jurul  HTML nu poate fi (in opinia autorului), nici o alegere mai buna pentru dezvoltarea de amplasamente pentru brosuri sau in scopuri de promovare a companiei decat sa le dezvolte in HTML.

Chiar si in cadrul “HTML”, se pot face greseli mari. In timp ce, devenind mai putin obisnuit, dezvoltare in ceea ce se numeste “seturi Frame”, de exemplu, pot accelera dezvoltarea si poate ajuta cu anumite tipuri de navigatie, cu toate ca site-uri care sunt “concepute”, este stiut, sunt dificil de listat pe unele motoare de cautare sau nu pot fi listate deloc .

Din aceste motive (si mai mult), structura a site-ului este un factor critic. As sfatui, probabil, pagini statice de informatii de promovare ar trebui dezvoltate folosind HTML, iar aceste pagini pot face legatura cu alte functionalitati, cum ar fi un magazin, care ar trebui dezvoltate folosind alte tehnologii.

Viteza

Viteza este absolut importanta,avind in vedere ca majoritatea utilizatorilor nu asteapta mai mult de 12 secunde (sau, poate mai putin) pentru a se incarca o pagina, si motoarele de cautare nu vor favoriza un site care este prea lent. Viteza de acces poate fi afectata  atat de conexiunea la Internet, cat si dimensiunea paginii (in termeni de megabytes), care este, printre altele, afectata de imagini si alte elemente grafice.

Acest lucru inseamna, in termeni simpli, ca viteza de acces este data de elementele grafice optimizate pentru web si stilul adoptat  pentru a proiecta si dezvolta site-ul.

Navigare

Navigarea simpla a unui site web este la fel de importanta – noi trebuie sa permitem utilizatorilor sa se concentreze mai degraba asupra continutului site-ului, decat pe modul in care aceasta ar trebui sa fie utilizat. Sa recunoastem, vorbitorii de limba romana citesc de la stanga la dreapta, astfel  navigarile plasate pe partea stanga a site-ului sunt (din punctul de vedere al autorilor), intuitive, in timp ce  navigarile in partea de sus vor cobori textul site-ului si vor da mai putine oportunitari  mesajului dumneavoastra de vanzare.

Culori, Text, Font si Layout

Dupa deschidere, media clientilor  potentiali vor petrece nu mai mult de 7 secunde pentru a determina daca le place site-ul dvs. (ergo, tu!) si daca doresc sa utilizeze serviciile tale. In mod clar trebuie sa facem in asa fel incat sa le fie foarte usor in a se decide .

As recomanda insistent utilizarea text negru pe fond alb, ceea ce va oferi cel mai mare contrast posibil, facand astfel usor de citit mesajul de vanzari. Folosind culori puternice si de branding pentru granitele site-ul va da acestuia un bun echilibru estetic.

La fel de adoptarea unui “Arial” sau “Verdana”, set de caractere (care sunt optimizate pentru vizualizarea de pe ecranul computerului), probabil, de o dimensiune 10pt vor (cand este cuplata cu aceste principii pragmatice) pune bazele succesului.

Prezentare generala

Avand in vedere contextul acestor ganduri, are sa-si aminteasca ca scopul de ansamblu al acestui proiect este de a creste, probabil, veniturile din vanzari – o dorinta simpla, dar care are nevoie de o planificare atenta pentru a o atinge.

In scopul de structurare se crede ca, s-ar putea imparti un proiect in 3 elemente principale; prezentarea imaginii potrivite, atragerea persoanelor potrivite (prin intermediul motorului de cautare evidentiat) la site-ul web, precum si incurajarea acelor perspectivele pentru a face o achizitie.

Prezentarea imaginii potrivite

Imaginea potrivita se va realiza prin imbratisarea principiilor de proiectare (ca in ultimul paragraf), precum si crearea unui aspect “imagine si  simt”, care are 3 lucruri;

  1. Cadouri si imaginea estetica care da senzatia de profesionalism.
  2. Ofera un mesaj succint de vanzari.
  3. Incurajeaza utilizatorii pentru a merge mai departe.

Internet Marketing, Cronicar si pasionat de SEO Web Design

Facebook Twitter Google+ YouTube 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tags: , ,

Comenteaza

SeoWeb Seco
Google+