RSS

Content Management System

4 Mar, 2010

Web Sfaturi

Content Management System Content Management System sau CMS, pe scurt, este un software specializat, care ajuta foarte mult utilizatorii in gestionarea eficienta a continutului site-ul lor. Content management systems a fost initial folosit de ziare si reviste online, pentru a actualiza continutul site-urilor lor “cel putin o data pe zi.. Dupa 1995, cum popularitata CMS a resimtit o perioada de expansiune, din ce in ce mai multe website-uri din marile corporatii si organizatii au inceput utilizarea CMS  mai degraba ca instrument de actualizare a site-ului lor, decat a afacerii in sine, cel putin o data pe zi.

Un CMS este o cerinta inevitabila pentru un website, mai ales atunci cand acesta, organizarea si mentinerea lui sunt imense. CMS care ar putea fi dezvoltat intr-un mod elaborat de un furnizor de servicii web cu experienta, poate fi utilizat pentru actualizarea, publicarea de continut nou, crearea de pagini noi, meniuri, tabele si asa mai departe  Aceasta ajuta, la inserarea de pagini noi si chiar in executarea de modificari de design la paginile existente, fara a perturba structura site-ului si fara a fi nevoie sa se foloseasca nici un instrument de proiectare cum ar fi Macromedia Dreamweaver. Utilizatorul  isi poate tipari in intregime cerintele la fel cum tipareste in  orice editor de text. Acesta poate fi privita ca o modalitate de gestionare a timpului in mod eficient deoarece reduce mare parte din timpul care este  de altfel consumat in procesul de control si de publicare a unei cantitati mari de continut, incluzand documente, imagini si alte fisiere multimedia referitoare la website.

Specialitatea CMS este ca odata dezvoltat, continutul site-ului poatet fi actualizat si modificat chiar si de catre un incepator, care nu are cunostinte de programare. Un CMS poate fi dezvoltat ca un instrument usor de utilizat, adaptat cerintelor specifice ale site-ului dumneavoastra. In acelasi timp, este de asemenea esential sa constatam ca este suficient de sofisticat, si capabil sa faca orice modificare a site-ului ori de cate ori este necesar. Avand un grad mic de dezvoltare a CMS  pentru site ar putea fi insuficient pe termen lung; avind in vedere ca site-ul dvs. ar putea sa creasca odata cu afacerea in cele din urma ,un grad mic CMS nu poate fi de mare folos.

Exista diferite tipuri de CMS care pot fi dezvoltate si puse in aplicare in functie de natura afacerii. Exista Modulul-bazat pe CMS, Document Transformation Language-based CMS si Web-based CMS. Modulul pe baza de CMS se ocupa in cea mai mare parte de documente, care necesita crearea, editarea, transformarea si publicarea. Al doilea tip, Document Transformation Language-based CMS foloseste standarde deschise ca XSLT pentru a compila documente ”readymade” din sabloane de date XML si XSLT. Web-Bazat pe CMS foloseste atat limbaje de programare cum ar fi PHP, ASP, JSP si Coldfusion cat si baze de date cum ar fi MSSQL, MySQL si PostgreSQL ptr a comunica date in scopul de a obtine rezultatul dorit. Interogarile sunt practic utilizate ca limba de comunicare. Rapoartele pot fi generate cu ajutorul CMS.

Daca este folosit inteligent, un CMS poate fi utilizat pentru a manipula toate datele de organizare si poate rula pe website in mod individual, fara a solicita ajutorul unei terte parti. Dar este esential sa existe un CMS sofisticat construit pentru website care poate fi dezvoltat de un programator cu experienta.

Internet Marketing, Cronicar si pasionat de SEO Web Design

Facebook Twitter Google+ YouTube 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tags: , ,

Comenteaza

SeoWeb Seco
Google+