RSS

Continut sau web design, ce alegem?

7 Mar, 2011

Web Design, Web Sfaturi

continut web siteO multime de specialisti din mediul online spun ca intre acestea este o competitie dura, unii considera ca designul este primordial, altii cred despre continut ca este rege; parerile sunt impatite in functie de locul de munca a specialistilor chestionati! Personal, consider ca este o eroare majora; un site poate fi un camp de lupta, este locul unde aceste doua componente devin o echipa de care se bucura utilizatorii.

Deci, cum ar trebui sa fie create continutul si design-ul pentru a obtine cea mai buna “reteta” pentru un site web? Iata cateva reguli:

Evident, exista recomandari cu privire la modul de a realiza aceasta comuniune, dar, nimeni nu poate stabili o regula precisa.

1. Un design bun atrage oamenii, dar cu un continut de buna calitate ii pastrezi:

Nu cred ca exista utilizatori de Internet care nu au petrecut ceva timp liber doar pentru a naviga fara un scop clar si care sa fi vizitat un site doar pentru ca designul a fost atractiv. A fost demonstrat ca designul este cel care face oamenii sa navigheze pe un site, vorbim de puterea vizuala.

Pe de alta parte, continutul este cel care mentine traficul, oamenii vin pe site-ul dvs., dar in acelasi timp, utilizatorii trebuiesc pastrati. Cu alte cuvinte, este nevoie de ceva care sa faca cititorii sa revina din nou si din nou, iar acest lucru este continutul. Avand un continut de buna calitate este o garantie a faptului ca vizitatorii vor reveni cu bucurie pe website .

2. Proiectarea si continutul scris ar trebui sa aiba acelasi mesaj:

De obicei, proiectarea si continutul sunt efectuate de catre persoane diferite (si acesta este un aspect pozitiv), dar in ciuda acestui fapt, mesajul general ar trebui sa fie acelasi. Ganditi-va la un site care are ca public tinta copiii, aici pot gasi cele mai recente stiri despre Donald Duck, Mica Sirena iar proiectarea se face in mod corespunzator ideii. Continutul scris trebuie sa fie asemanator altfel totul s-ar putea prabusi, de exemplu, avand o voce ironica care se adreseaza copiilor este dezastruos. Designer-ul si scriitorul trebuie sa fie prieteni si nu competitori care doresc sa-si demonstreze reciproc, care este cel mai bun sau important.

3. Proiectarea si continutul scrise sunt factori cheie in obtinerea unei pozitii mai bune pe motoarele de cautare:

Repet, aceasta este mai mult decat important, proiectantul si scriitorul nu sunt doua entitati diferite, ele sunt parte ale unei echipe. Finalitatea muncii lor este sa fie numarul unu in  clasamentele motoarelor de cautare. Algoritmul de pozitionare este foarte complicat, foarte flexibil si secret deci este o sarcina dificila. Acest algoritm se bazeaza pe mai multe elemente vizuale, dar si pe continut. Acum, totul este clar: succesul unui site are legatura cu pozitia in clasamentul motoarelor de cautare care este dependent de proiectare si de continut.

4. Un website este o prezenta vie care are nevoie de intretinere:

Datorita algoritmilor foarte schimbatori, un site care astazi se afla pe prima pagina, (dupa cautarea in functie de un termen specific), maine poate fi sanctionat si situat pe pagina a zecea. Aceasta inseamna ca in fiecare zi site-ul ar trebui sa fie actualizat ultimelor modificari pentru a evita orice probleme. In ceea ce priveste proiectarea, modificarile este posibil sa nu fie atat de importante, dar atunci cand vorbim despre continut, exista atat de multe posibilitati.

Intr-un cuvant, orice website important are nevoie de o politica puternica care are la baza un program bun, altfel este foarte greu sa impresioneze atunci cand concurenta este atat de puternica. Toate actiunile, chiar si una de redesign ar trebui sa aiba la baza o idee clara iar designer-ul si scriitorul de continut trebuie sa colaboreze cu specialistul SEO.

Internet Marketing, Cronicar si pasionat de SEO Web Design

Facebook Twitter Google+ YouTube 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Continut sau web design, ce alegem?, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Tags: , , ,

Comenteaza

SeoWeb Seco
Google+