RSS

Continutul unui website este ca o fusta mini.

16 Jul, 2010

Web Sfaturi

website mini

Continutul unui site este ca o fusta mini – trebuie sa fie destul de lung sa acopere subiectul … si destul de scurt sa fie interesant.

Nu ai nevoie sa cunosti perfect limba romana pentru a scrie pentru web. Atata timp cat stiti cum sa scrieti, sunteti la jumatatea drumului.

“Scurt si la obiect”

Evitati sa scrieti o propozitie care este mai mare de un rand. Utilizati indicatoare “bullet” daca trebuie sa enumerati ceva sau adaugati o grafica atractiva pentru a inlocui o propozitie lunga. Puteti desparti aceasta masa plictisitoare de caractere negre utilizand liste, citate  si alte trucuri la indemana HTML.

Puteti avea, de asemenea, un amestec de stiluri bold si italic pentru a accentua unele cuvinte. Un alt lucru de care ar trebui sa luati nota este punctuatia. Utilizarea excesiva a semnelor de punctuatie pot face propoziatia greu de inteles si ar putea pune un cititor in dificultate. O propozitie trebuie sa fie scurta, dulce  si cu cat mai putine semne de punctuatie.

Evitati vocabularul bombastic

Daca scrieti un titlu mare, veti avea sanse mai mari sa fi observati de catre cititori. In masura in care titlul este prima tangenta cu publicul, este esential sa avem un titlu puternic. Titlurile puternice functioneaza  foarte bine si in cazul site-urilor social media. Scrieti un titlu puternic, izbitor insa descriptiv, dar asigurati-va ca nu e prea lung. Avand un titlu bun, (9-12 cuvinte) cu cuvinte cheie adecvate va va ajuta, in obtinerea unui rang mai bun in motoarele de cautare.

Nu va  plictisiti cititorii, folosind vocabular limitat, nu este nevoie sa utilizarati un vocabular grandilocvent in fiecare propozitie, dar utilizat ocazional, un astfel de vocabular face site-ul mai placut.

Scopul de a scrie este de a comunica, nu de a demonstra inteligenta. Cel mai bun mod de a comunica este de a utiliza cuvinte scurte, clare, care fac parte din vocabularul tuturor. De aceea, majoritatea ziarelor sunt scrise la nivelul cinci sau a sase de lectura. Folosind un cuvant, cum ar fi “bombastic” nu te face sa pari mai inteligent. Te fac sa pari pretentios si va ingreuna capacitatea de a comunica.

Utilizati titluri si  Pauze

O pagina a unui site sau blog ar trebui sa fie  citita in mod similar acestui articol, cu un titlu principal, urmat de un paragraf de introducere sau doua. In mod ideal, ar trebui sa fie urmat de un sub-titlu si sa se descompuna in titluri din ce in ce mai mici. Titlurile actioneaza ca  un semnalizator pentru cititor avand un rol determinant in citirea continutului aflat mai jos de titlu; asa ca titlul ar trebui sa descrie cat mai exact posibil obiectul paragrafului. Este greu de citit o mare bucata de text  fara pauza.

Dati acestor fraze o pauza si sa izolati-le in paragrafe mici, cat mai des.Le va face mai usor de citit si va da o sansa cititorilor de a-si recapata respiratia inainte de a continua cu paragrafele urmatoare.

Utilizati Imagini Potrivite

Stiu ca oamenii sunt creaturi vizuale si agreaza aproape toate lucrurile frumoase. Trebuie sa selectati imaginile cu atentie astfel incat sa se potriveasca continutului si sensului avut in vedere. Nu utilizati o imagine doar de dragul de  a o utiliza. Daca nu puteti gasi imaginile potrivite pentru a descrie ceea ce vreti, nu utilizati nici una.

Adaugarea imaginilor adecvate nu aduce doar o dimensiune suplimentara paginii dvs. web, dar poate reduce multe cuvinte inutile, poate ajuta cititorii, sa va inteleaga mai bine site-ul. Zicala  conform careia “o imagine valoreaza cat o mie de cuvinte” functioneaza cu siguranta aici.

Referinte Obscure, jargon sau glume

Cititorii dvs. nu vor rade daca nu inteleg ceea ce vreti sa spuneti. Eu sunt vinovat de acest lucru mai mult decat oricine. Scrierea pentru web inseamna in esenta ca veti obtine cititori de pretutindeni, din intreaga lume. Diferentele de cultura, religie, aduc cu sine grija extrema in ceea ce priveste selectarea glumelor.

Inlocuiti orice cuvinte obscure cu alte exemple similare, care sunt mai acceptabile si, in general, cunoscute de majoritatea oamenilor. Se poate sa doriti sa luati nota asupra tipului si subiectului paginii web despre care scrieti. Abtineti-va de la utilizarea jargonului industrial cu exceptia cazului in care sunteti absolut sigur ca cititorii dvs., il cunosc. Puteti introduce jargonul si puteti scrie abrevieri in fiecare fraza inainte de utilizare.

Test Lizibilitatea dvs.

Scrisul pe web se refera de fapt la lizibilitate. Asigurati-va ca folositi caractere de o anumita dimensiune, culoare si font. Nu utilizati o culoare iesita din comun sau fonturi prea mici sau care imita scrisul de mana. Cand inserati link-uri catre alte zone ale paginii dvs. web, amintiti-va ca trebuie sa le mentineti relevante deci nu le folositi prea des. Citatele si preluarea din alte surse este frumoasa si va aduce credibilitate, pentru ca cititorii stiu ca nu ascundeti nimic, daca ar dori sa  verifice. Cu toate acestea, o pagina Web plina de link-uri va aparea ca spam ptr cititori.

Incercati sa legati acele adrese URL la numele corespunzatoare, cuvintele cheie si fraze, mai degraba decat cu URL-uri scrise de dvs., sau mai rau, nu folositi eternul “click aici”. Trucul consta in a utiliza un web standard de siguranta, font, culoare si marime. Faceti comparatii intre dumneavoastra si website-uri populare si blog-uri experimentand ceea ce este cel mai indicat pentru site-ul dumneavoastra.

Scrie pentru  Om

Dupa cum va vor spune toti scriitori web, scrieti pentru oameni, mai degraba decat pentru motoarele de cautare, deci evitati folosirea cuvinte cheie repetate accentuat  in continut. Verificarea ortografiei continutului dvs. nu este suficienta. Trebuie sa il recititi pentru a va asigura ca are fluenta. Poate doriti sa angajati un corector pentru a  va mentine standardele de  calitate care vizeaza problemele gramaticale si de punctuatie.

O pagina web, blog sau articol plin de erori gramaticale va afecta credibilitatea si reputatia. Nu va bazeai pe corector pentru a edita toate lucrarile dvs,; trebuie sa  invatati din greseli in scopul de a scrie mai bine  pe termen lung.

Internet Marketing, Cronicar si pasionat de SEO Web Design

Facebook Twitter Google+ YouTube 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tags: , ,

Comenteaza

SeoWeb Seco
Google+