RSS

Disputa pe Piata Telefoanelor Mobile

20 Jul, 2010

Mobil

telefonia mobilaEvenimentele recente au aratat ca marile companii de internet intra deja in domeniul pietei de telefonie mobila. Piata, anterior dominata de Apple prin iPhone are acum noi jucatori in domeniu. Apple va avea drept concurenti cei doi giganti, sistemul de operare Microsoft si motorul de cautare Google.

Anterior, Google si Microsoft au fost aliate cu Apple ca fiind furnizorul lor de diferite aplicatii pentru iPhone-uri, cu toate acestea, cu intrarea ambelor companii pe piata telefoanelor mobile este de asteptat ca Apple sa mearga independent mai departe, iar in ceea ce priveste aplicatiile, se va orienta catre alti furnizori.

Microsoft depinde de platforma Windows pentru telefoane mobile in timp ce Google se bazeaza pe platforma sa Android pentru  a domina piata mobila.

Pentru a spori prezenta pe piata, Microsoft a lansat recent software-ul Phone 7 care este proiectat pentru a atrage dezvoltatorii oferind oamenilor o gama mai mare de resurse care sa le dea posibilitatea unui succes pe platforma Phone 7. Microsoft si-a deschis portile pentru dezvoltatori prin intermediul platformei Phone 7.

Cu toate acestea, obiectivul Microsoft de a domina piata de telefonie mobila poate fi inca departe de a deveni o realitate, deoarece, conform celui mai recent sondaj comScore platforma Blackberry este in prezent numarul unu in domeniul platformelor smartphone primind 41,7% din abonatii SUA, in timp ce Apple iPhone este pe locul al doilea cu 24,4 %. Windows pe de alta parte, are 13,1 %, in timp ce platforma Android de la Google este clasata pe locul patru cu 13 % din actiuni.

Cu aceste miscari in industria de telefonie mobila, companiile si consultantii SEO trebuie sa stie si sa anticipeze principiile de baza in marketingul mobil si in ce fel modalitatile de patrundere a societatilor pe piata de telefonie mobila pot fi folosite in propriul avantaj.

Internet Marketing, Cronicar si pasionat de SEO Web Design

Facebook Twitter Google+ YouTube 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Comenteaza

SeoWeb Seco
Google+