RSS

Dmoz continua sa aiba un loc in cautare

11 May, 2010

SEO Tools

Dmoz privind schimbarile viitoare

Cu aproape un an in urma, am analizat Dmoz: (Open Directory Project) ce a fost si, daca acesta mai are autoritate in ceea ce priveste cautarea. DMOZ vorbeste despre cum a castigat putin mai mult respect , pregatindu-se  sa sarbatoreasca  cea de-a 11-aniversare (pe 5 iunie).

Dmoz a fost readus in discutie cand Matt Cutts de la Google a aparut in Google Help Video pentru webmasteri raspunzand la urmatoarele intrebari:

De ce tine  Google inca seama de DMOZ? Multi au sustinut ca editorii sunt corupti. Este imposibila afisarea unui site, chiar daca este foarte relevant pentru un anumit domeniu.

“Stiu ca oamenii au plangeri referitor la Dmoz, iar noi nu-l afisam in partea de sus a paginii asa cum am facut in anii precedenti, dar in unele tari, acesta poate fi foarte greu de tastat in interogari. Poate dura foarte mult timp “, spune Cutts. “De exemplu, ptr chinezi, japonezi sau coreeni, ar putea fi mai usor  sa navigheze printr-un clic, decat sa tasteze in interogare, astfel, in tipul acesta de tari, poate fi foarte utila afisarea Dmoz.”

“Dar nu folosim Dmoz in aceeasi varietate de moduri cum ne-am obisnuit. Noi nu aratam categoriile Dmoz sau categoriile Open Directory, desi obisnuiam sa facem asta”, adauga el.”Nu-l aratam pe pagina principala ca pana acum. Deci, daca sunteti frustrat, puteti oricand sa incercati o alta categorie, care credeti ca este relevanta. Puteti merge oricand la editori din cele mai inalte pozitii. Dar in general, daca nu puteti ajunge la Dmoz, nu va faceti griji in privinta asta, exista o multime de alte locuri foarte bune pe Web pentru a primi link-uri.. ”

Dmoz continua sa scada de ceva timp referindu-ne aici la numarul de vizitatori unici. Google neacordand acestui joc mai multa siguranta, trebuie sa impuna anumite reguli in acest sens. Aceasta se ilustreaza in peste 18% din trimiterile sale de la Google:

DmozDmoz pe cont propriu pe viitor

Dmoz jura ca inca mai are “mult de trait”, asa ca, daca dam crezare departamentului editorial, ar putea exista noi oportunitati ptr Dmoz de acum incolo. ” Mai devreme in acest an, reflectand asupra ultimului deceniu, Bob Keating, redactor-sef  Dmoz a spus , “De-a lungul deceniului ’00, DMOZ a crescut reusind  sa fie unul dintre cele mai de succes proiecte de colaborare pe web. Acesta a supravietuit omologilor sai comerciali, si continua sa aiba relevanta in industria de cautare. Cheia longevitatii si utilitatii  sunt comunitatile sale, modul sau deschis, editorialele de colaborare, natura sa non-comerciala, si, canalele deschise de distributie a datelor ”

“In timp ce DMOZ primeste sute de cereri ptr redactori, si afiseaza mii de site-uri in fiecare saptamana, are nevoie de un nou plan – un plan nou pentru viitor cu privire la  modul in care spatiul web este organizat, si modul in care oamenii isi organizeaza datele “, spune el.”Utilizarea de  directoare traditionale web ca mijloc de a descoperi  informatii este deja istorie. Cu toate acestea, nevoia pentru continutul web organizat continua sa creasca exponential. Viitorul DMOZ nu consta numai in imbunatatirea setului de instrumente, facand mai prietenos din punct de vedere SEO, sau convingand prin stralucire colectiva.Viitorul sau consta in transformarea  ca intreg.”

Keating a mers pe lista unor obiective pentru acest deceniu, inclusiv dezvoltarea unui API de date pentru Dmoz pentru a permite editorilor si dezvoltatorilor sa scrie aplicatii noi. El vrea sa transforme Dmoz dintr-un director fix- path in “cel mai mare sistem pentru organizarea informatiilor de pe web”, in factor de influenta “majora” pentru a aduce internetul semantic dincolo de laborator / intreprinderi in intregul Web , Dmoz devenind o suita “de produse cu mai multe niveluri de participare si implicare.”

Lucrurile au fost destul de linistite in legatura cu  Dmoz de atunci. Singurele actualizari pe blog-ul Dmoz au fost de la editori care vorbesc despre experientele lor in categorii specifice de editare. Poate ca se datoreaza faptului ca unele dintre obiectivele mentionate anterior sunt in curs de a fi realizate in spatele scenei.

Internet Marketing, Cronicar si pasionat de SEO Web Design

Facebook Twitter Google+ YouTube 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Dmoz continua sa aiba un loc in cautare, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Tags: , , , ,

Comenteaza

SeoWeb Seco
Google+