RSS

Elemente si principii de design

8 Jun, 2010

Web Design

Elementele si principiile de design sunt blocurile utilizate pentru a crea o opera de arta. Elementele de design pot fi considerate ca fiind lucrurile care alcatuiesc o pictura, desen, design etc Bune sau rele – toate picturile vor contine cele mai multe daca nu toate din cele sapte elemente de design. Principiile de proiectare pot fi privite prin prisma a ceea ce facem cu elementele de design. Cum  aplicam principiile de proiectare determina modul in care avem sau nu  succes in crearea unei opere de arta.elemente de web design

Principiile de proiectare reprezinta ipotezele de baza ale lumii, care ghideaza practica de proiectare, si se ocupa cu aranjamentele de obiecte in orice compozitie. In acest articol vom investiga cealalta jumatate dintre principii, elementele de design, intr-un efort de a construi impreuna o baza solida pe care ne putem baza toate anchetele in viitor.

Care sunt elementele de design?
Elemente de design sunt componentele de baza utilizate ca parte in orice compozitie. Ele sunt obiecte care trebuie aranjate, elementele constitutive folosite pentru a crea compozitia in sine. In majoritatea situatiilor, elementele de design construite unul din altul, elementul initial ajutând la crearea celui care urmeaza, precum si elementele descrise in acest articol sunt aranjate ca atare. Ne vom canaliza atentia catre elemente ca: punctul, linia, forma (SHAPE), textura si culoare.

Punct
Un punct este un element care are pozitie, dar nu are prelungire. Este un semn unic in spatiu cu o locatie precisa, dar limitata. Singur, poate oferi o relatie puternica intre spatiu negativ si pozitiv, dar cand este grupat cu alte puncte are efect asupra modului de perceptie a structurii globale principale a finalului. Linia sau forma este un rezultat firesc a mai multor puncte in spatiu.

Linie
O linie este un element caracterizat prin lungime si directie. Liniile creaza contur si forma, si sunt adesea folosite pentru a transmite un anumit tip de senzatie sau pentru a puncta o caracteristica importanta intr-un design. Liniile sunt, de asemenea, utilizate pentru a crea perspectiva, iar liniile dominante directionale sunt adesea adoptate pentru a crea un sentiment de mentinere intr-o compozitie. In plus, liniile care sunt grupate creaza adesea un sentiment de valoare, a densitatii sau  texturii.

Forma (SHAPE)
Cea mai simpla definitie a formei este un contur inchis, un element definit prin perimetrul sau. Cele trei forme de baza sunt: cercul, dreptunghiul (patrat) si triunghiul. Forma este structura unui element dimensional intr-o anumita compozitie. Forma poate fi atât bidimensionala si tridimensionala, realista, abstracta sau undeva la mijloc. Termenii FORM si SHAPE sunt deseori folositi ca sinonim, motiv pentru care ambii sunt inclusi aici. In realitate, FORM este derivat din combinatia de punct, linie si forma.

Internet Marketing, Cronicar si pasionat de SEO Web Design

Facebook Twitter Google+ YouTube 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (2 votes cast)
Elemente si principii de design, 4.0 out of 5 based on 2 ratings

Tags: , , , , ,

Un Raspuns la “Elemente si principii de design”

  1. VA:R_U [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    Good brief and this fill someone in on helped me alot in my college assignement. Say thank you you as your information.

Comenteaza

SeoWeb Seco
Google+