RSS

Facebook in razboi cu Google?

26 Jun, 2010

Social Media

facebook google

Oameni care ruleaza pe Facebook sunt o echipa de ambitiosi; ei vad Facebook ca un succesor al lui Google in multe privinte. Totusi, asa cum o varianta de cautare Facebook era, in trecut, a fost aproape inutilizabila si nu reprezenta o amenintare pentru Google sau oricare alte motoare de cautare. Acesta a fost (pana acum) o oportunitate pierduta pentru partenerul Facebook si investitorul Microsoft. Dar Bing Microsoft devine tot mai proeminent pe Facebook si site-ul in sine a incercat sa imbunatateasca cautarea.

Acum AllFacebook Blog. declara ca Facebook a declarat “razboi” cu Google cu un “Open Grafic Search Engine”, care va crea un index semantic web (prin intermediul Like button) si (eventual) sa faca mai buna cautarea Facebook decat Google. Astfel, am intrat in epoca “Facebook SEO”? In cazul acesta editorii si marketeri vor vrea optimizarea site-urilor pentru cautare Facebook?

Pe parcursul anului Facebook a cunoscut o crestere in volume de interogari de cautare si a inceput o abordare AOL in termeni de interogare parts volum total, conform comScore. Si, desigur,  cautarea Facebook are un potential considerabil – dar asta e tot ceea ce este: potential.

AllFacebook arata ca site-uri non-Facebook acum incep sa apara si in rezultatele “Facebook” rezultatele (spre deosebire de “rezultatele de pe Web”), ca si cum acestea au fost pagini interne Facebook – bazat pe butonul cat de mult “Ii place”.

Ramane sa vedem … va ramane Google indiferent ?

Internet Marketing, Cronicar si pasionat de SEO Web Design

Facebook Twitter Google+ YouTube 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
Facebook in razboi cu Google?, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Tags: , , ,

Comenteaza

SeoWeb Seco
Google+