RSS

Facebook poate fi inlocuit?

19 May, 2010

Social Media

Facebook este prea mare pentru a putea fi detronat?

Odata, nu cu mult timp in urma, MySpace a fost reteaua sociala de top. Apoi, Facebook a preluat acest rol, si nu a mai fost detronat. La inceputul acestui an, compania a anuntat ca are peste 400 milioane de utilizatori, De atunci, in ciuda unui interes crescut acordat discutiilor daca oamenii ar trebui sau nu sa-si stearga profilurile Facebook, Facebook relateaza doar cresteri.

Facebook Logo

Facebook se asteapta sa anunte cifra de 500 milioane de utilizatori la sfarsitul lunii viitoare, si daca Open Graph continua sa creasca (si va continua – foarte mult), putem vedea ca numarul creste mai repede decat oricand. Doar daca toata aceasta publicitate negativa cu care se confrunta in prezent compania, nu-i afecteaza si oamenii se transfera in alta parte.

Daca MySpace spera fara nici o indoiala sa recastige din vechii clienti profitand de problemele Facebook, Twitter este cu siguranta o optiune populara, si in crestere. Google Buzz este inca “copil”, dar nici unul dintre acestea n-a captat atentia utilizatorilor precum Facebook, si nici unul nu a gasit un mod genial de a se infiltra mai mult determinand  utilizatorii sa petreaca timp online incercand sa egaleze Facebook.

Facebook a supravietuit reactiilor negative ale utilizatorilor in trecut, si cel mai probabil o va face din nou, dar confidentialitatea sperie oamenii, si daca este sau nu vina  Facebook pentru orice probleme legate de confidentialitate este justificabil (poate si a fost sustinut ca sunteti singurii cu adevarat responsabili pentru intimitatea dvs on-line), exista parti care se grabesc sa ofere alternative , si cu siguranta vor mai exista o multime.

Facebook a schimbat deja  Internetul, si multi se asteapta ca aceasta sa se reverse benefic si asupra publicitatii online. De vreme ce utilizatorilor Facebook le place totul pe web pe un numar tot mai mare de site-uri care pun plugin-uri, acest lucru a oferit Facebook din ce in ce mai multa putere pentru directionarea potentialului in publicitate, care este cu adevarat orientat catre ei, prin lucrurile care sunt placute cu adevarat.

Ca buton, “Like”, este un schimbator de joc, deoarece toate dintr-o data, aveti intreaga lume web ce contine acest cuvant(“ca”), nu doar ceea ce este in reteaua dvs. imediata, in interiorul Facebook , ci si la ceea ce s-a adauga la profilul dvs. acum doi ani. Pastreaza interesele utilizatorului curent si permite o cantitate infinita de indicatii interesante indisponibile agentiilor de publicitate.

Facebook ar putea provoca Google AdSense daca vor  elibera un produs prin care editorii sa implementeze anunturi Facebook in site-urile lor. Si acesta ar fi tipul de anunt pe care utilizatorii nu l-ar ignora cu usurinta. De fapt, aceasta initiativa ar putea fi primita cu bratele deschise. Un anunt care este cu adevarat relevant este util pentru consumator. Si aceasta le ofera utilizatorilor motive sa il agreeze in continuare.

Aceasta nu va functiona fara utilizatori, totusi. Daca Facebook pierde o multime de utilizatori, nu va fi destul de atractiv pentru agentiile de publicitate, desi nu exista nimic care sa indice ca acest lucru se va intampla, in ciuda tuturor comentariilor existente. Facebook este in crestere. Oamenii au investit deja mult timp si prezenta pe web in Facebook, si in acest punct Facebook este ceea ce retine utilizatorii, deoarece devine legat prin mai multe elemente de intreaga experienta online a acestora. O multime de oameni care au vorbit despre stergerea profilurilor lor Facebook le-a fost greu sa merga cu operatiunea pana la final.

S-ar putea sa aveti Diaspora sau ca altii sa vina si  sa incerce sa il implementeze, dar Facebook poate fi inlocuit cu adevarat? 500 milioane de utilizatori. Ca si comparatie, US Census Bureau a declarat o populatie de  309293729 pentru SUA din populatia totala. Iar intreaga populatie a lumii este de 6821567786. Facebook cu greu poate fi incetinit.

Internet Marketing, Cronicar si pasionat de SEO Web Design

Facebook Twitter Google+ YouTube 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tags: , ,

Comenteaza

SeoWeb Seco
Google+