RSS

Facebook si Twitter importante pentru recrutarea fortei de munca

2 Jul, 2010

Social Media

Tot mai multi angajatori din Statele Unite merg spre social media pentru recrutare

Retelele sociale conduc toate celelalte canale de recrutare pentru investitii planificate de catre angajatori cosiderand ca economia se va relansa, potrivit unui nou sondaj al platformei de recrutare Jobvite.


Sondajul a descoperit ca 83 la suta dintre respondenti folosesc sau intentioneaza sa utilizeze retelele sociale de recrutare in acest an. LinkedIn (78%), Facebook (55%) si Twitter (45%) sunt cele mai populare platforme sociale de recrutare, in timp ce MySpace este utilizat de 5 la suta din respondenti.

In timp ce economia incepe sa se revigoreze, companiile care doresc sa faca noi angajari sunt in cautarea celei mai rentabile variante, a modalitatilor eficiente de a gasi noi talente. Dupa cum arata al treilea sondaj anual efectuat de noi, recrutarea prin intermediul retelelor sociale a devenit un canal important pentru angajatorii care au nevoie de acces la talent

, a declarat Dan Finnigan, Presedinte si Director Executiv al Jobvite .

Panourile locurilor de munca au fost o revolutie in recrutare cu mai mult de 15 de ani in urma iar acum, retelele sociale fac acelasi lucru.  Dar intr-un mod avizat. Prin recrutarea sociala, companiile invata ca pot gasi cele mai bune talente eficient, fara a face un important efort investitional.

Alte puncte de studiu ale sondajului includ:

 • 92 la suta din cei care angajeaza  efectiv, in 2010, utilizeaza sau intentioneaza  sa foloseasca pentru a recruta retelele sociale
 • In cadrul acestui grup, 86 la suta utilizeaza LinkedIn, 60 la suta Facebook iar Twitter este folosit de 50 la suta dintre ei.
 • In plus, 50% dintre companiile care angajeaza planuiesc sa investeasca mai mult in recrutarea sociala in timp ce numai 17% vor cheltui mai mult pe panouri ale locurilor de munca, iar 36% vor cheltui mai putin.

Internet Marketing, Cronicar si pasionat de SEO Web Design

Facebook Twitter Google+ YouTube 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Facebook si Twitter importante pentru recrutarea fortei de munca, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Tags: ,

3 Raspunsuri la “Facebook si Twitter importante pentru recrutarea fortei de munca”

 1. coco69 says:
  VN:R_U [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

  Acest lucru, il vad foarte bun ca exemplu, pentru intreprinderile mici si mijlocii si nu numai…

 2. VA:R_U [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

  ar pute fi o solutie … pentru orice tip de afaceri.
  Dar este mult mai mult de lucru decat ai impresia la inceput.

 3. coco69 says:
  VN:R_U [1.9.22_1171]
  Rating: +2 (from 2 votes)

  Da, este ceva munca pana iti faci un cont solid – pana incep sa se formeze relatii, dar apoi totul este mult mai simplu.
  Se poate crea imagine firma interactivitate cu clientii … pe care ar trebui sa se puna mai mult accent si bineinteles putem afla pulsul pietii.

Comenteaza

SeoWeb Seco
Google+