RSS

Firefox 4 si Google Chrome

10 Jul, 2010

Google

google chrome vs firefox 4

1. Firefox incarca prea incet

O problema majora pe care Firefox a avut-o in trecut a fost ca porneste prea incet in comparatie cu alte browsere. Mozilla a realizat acest lucru, si odata cu lansarea Windows 7, obseravm ca Firefox 4 se incarca mult mai rapid. Dar este inca prea lent in comparatie cu Chrome. Cu toate ca nu este mare,diferenta este de aproximativ 1 sau 2 secunde, este destul de vizibila pentru utilizatorii care au nevoie de actiuni rapide astfel incat acestia opteaza pentru Chrome in detrimentul Mozilla.

2. Browsing este inca lent

Capacitatea unui browser de a incarca paginile va determina oamenii sa foloseasca software-ul in mod regulat pentru a naviga pe Web. Comparand Firefox 4, cu Chrome, devine evident ca cel din urma are incarcare mult mai buna a paginilor. In unele cazuri, de pagini mari, detaliate sunt incarcare de aproape doua ori mai repede decât in Firefox. Ultimul browser Mozilla beta este, desigur, mult mai rapid decât predecesorul sau, dar pâna ca Firefox sa incarce rapid paginile, majoritatea oamenilor vor opta probabil pentru browser-ul Google.

3. O bara de adrese cu eficienta sporita lipseste

Una dintre componentele cheie in Chrome este abilitatea de a folosi bara de adrese, atât pentru cautare si pentru tastarea intr-un URL. In Firefox 4, functionalitate este similara. Utilizatorii pot tasta un URL in bara de adrese si directionati catre site-ul dorit, sau pot tasta intr-o interogare de cautare si pot opta pentru site afisat de rezultatele de cautare Google. E cu siguranta mai bine decât nimic, dar ar fi frumos daca bara de adrese s-ar dubla, ca un camp de cautare adevarat, in loc sa fie flancat de o bara de cautare. Nu e neaparat deranjant, este doar un alt exemplu prin care  Chrome este superior ultimului browser Mozilla.

4. Design-ul este frumos, dar imprumutat

O scurta comparatie intre versiunile anterioare Firefox si browser-ul nou arata doar cât de departe Firefox 4 a evoluat in design. Este un browser mult mai frumos, placut de fanii vechi Firefox. Dar o inspectie in detaliu  releva faptul ca seamana teribil cu Chrome de pe Windows 7. Nu numai ca Mozilla a consolidat meniurile, ca si Chrome, dar Firefox are, de asemenea, luat un “skin” similar cu Chrome. Nu e neaparat un lucru rau, din moment ce Chrome este atât de bine conceput, dar pare, mai degraba regretabil ca Mozilla nu a putut veni cu ceva unic pentru a contesta puterea browser-ului Google.

Internet Marketing, Cronicar si pasionat de SEO Web Design

Facebook Twitter Google+ YouTube 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tags: , ,

Un Raspuns la “Firefox 4 si Google Chrome”

  1. Parisi says:
    VA:R_U [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    Firefox .. este “the best” … are tot ce vrei..

Comenteaza

SeoWeb Seco
Google+