RSS

Google Open Source Index

19 Jul, 2010

Google

Blogger-ul si fostul jurnalist Tom Foremski raporteaza o discutie avuta cu inginerul sef pentru Google in Brazilia spunand ca acesta a sprijinit ideea indexului de cautare open-sourcing.

Am mentionat o idee pe care am avut-o cu privire la introducerea indexului Google intr-o baza de date deschisa pe care oricine sa o poata accesa. Acest lucru ar putea accelera viteza pe Internet.

El a spus ca ar fi o idee buna si ca “ar trebui sa scriu un articol ” pe aceasta tema.

Deoarece acestea sunt zvonuri, nu stim cu exactitate ceea ce s-a spus. Dar Foremski merge mai departe, explica si argumenteaza: cautarile multiple indexeaza si crawl-erele absorb din largimea de banda, incetinesc performanta site-ului (si Internet) si sunt in general ineficiente.

Multi oameni ar saluta ideea unei singure surse de cautare deschise (acesta fiind in legatura si cu argumentul existentei unei baze de date deschise ). Au existat  eforturi pentru a construi o astfel de sursa de cautare, care sa poata fi folosita de catre mai multe persoane. BOSS  de la Yahoo este un proiect similar dar intr-un sens mai restrans. Cu toate acestea, ideea pe care Foremski insista este indexarea sursei de cautare Google, sau ca toate motoarele majore de cautare sa colaboreze la crearea unui index unic.

Acesta nu se va intampla intr-un viitor apropiat, cu siguranta. Dar daca s-ar intampla, atunci ar mai fi diferente intre Google si Yahoo sau Microsoft sau AOL? Diferenta ar rezida din algoritm si UI. Oarecum ironic, acesta este exact acelasi pas pe care Yahoo l-a facut pe piata intr-o lume a index-urilor post-Bing.

Ce asteapta Foremski este putin in comparatie cu problemele ridicate de criticii Google. Problemele lor se refera la controlul Google asupra algoritmului si modul in care sunt clasate site-urile, si nu despre indexul de cautare in sine.

Internet Marketing, Cronicar si pasionat de SEO Web Design

Facebook Twitter Google+ YouTube 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tags: , ,

Comenteaza

SeoWeb Seco
Google+