RSS

Google Search schimbari

28 Feb, 2011

Google

googleGoogle Search schimbari peste ocean, deci, in viitor si la noi

O schimbare majora a algoritmului pentru motorul de cautare Google s-a intamplat in perioada anterioara si este anuntata de catre cei responsabili sub motivatia : “Gasirea a cat mai multe website-uri de inalta calitate in cautare”

Google spune:

Scopul nostru este simplu: sa oferim oamenilor raspunsurile cele mai relevante conform interogarilor lor cat mai repede posibil. Acest lucru necesita actualizarea constanta a algoritmilor nostri, deoarece continut nou – bun sau rau – se construieste online tot timpul.

Multe dintre schimbari sunt atat de subtile incat foarte putini oameni le observa. Dar in ultima zi am lansat o imbunatatire destul de mare a algoritmilor nostri in ceea ce priveste rankingul – o schimbare cu un impact sensibil aspura 11,8% din interogari lasand oamenii sa stie ce se intampla. Aceasta actualizare a fost proiectata pentru a reduce ranking-ul site-urilor de calitate indoielnica, de mica valoare pentru utilizatori, carea au continutul copiat de pe alte site-uri sau site-uri care nu sunt foarte utile. In acelasi timp, va oferi un clasament mai bun pentru site-urile de inalta calitate, cu continut original si actualizat, care contin rezultate ale activitatii de cercetare, rapoarte in profunzime si analiza atenta.

Nu putem face o imbunatatire majora fara a afecta clasamentul multor site-uri. Aceasta inseamna fie ca unele site-uri vor urca in clasament in timp ce altele  vor cobori. Google depinde de continutul de inalta calitate al site-urilor minunat create in intreaga lume, si are o responsabilitatea in a incuraja un ecosistem web sanatos. Prin urmare, este important ca site-urile de inalta calitate sa fie rasplatite, exact ceea ce face aceasta modificare.

Este demn de remarcat faptul ca aceasta actualizare nu se bazeaza pe feedback-ul primit de la extensia the Personal Blocklist Chrome, lansata saptamana trecuta. Cu toate acestea, comparand datele Blocklist cu site-urile identificate de algoritmul nostru, am fost foarte multumiti de faptul ca preferintele exprimate de utilizatorii nostri folosind extensia sunt bine reprezentate. Daca analizati primele zece site-uri blocate de extinderea Chrome, atunci aceasta schimbare algoritmice se adreseaza la 84% dintre ei, ceea ce este confirmarea puternica si independenta a beneficiilor utilizatorului.

Suntem foarte incantati de aceasta imbunatatire, deoarece credem ca este un mare pas in directia potrivita de a ajuta oamenii sa gaseasca site-uri de calitate tot mai buna in rezultatele noastre. Am abordat aceste probleme pentru mai mult de un an, si lucram la aceasta schimbare de cateva luni. Si noi avem in lucru mai multe actualizari, care credem ca vor imbunatati substantial calitatea paginilor afisate in rezultatele noastre.

Pentru inceput, lansam aceasta schimbare numai in SUA, cu implementare externa de-a lungul timpului. Va vom tine la curent si cu  alte modificari, si va rugam sa oferiti feedback cu privire la calitatea rezultatelor noastre, pentru ca intr-adevar ne ajuta la imbunatatirea Google Search.

Articolul Original

Internet Marketing, Cronicar si pasionat de SEO Web Design

Facebook Twitter Google+ YouTube 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Google Search schimbari, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Tags: , , , , ,

Comenteaza

SeoWeb Seco
Google+