RSS

Google Webmaster Tools: departe de a fi perfect

21 Dec, 2011

Google

google webmaster toolsGoogle Webmaster Tools este departe de a fi perfect. In timp ce cu totii apreciem transparenta Google aratandu-ne modificarile pe masura ce acestea apar, exista inca unele lucruri care trebuie puse la punct. Pentru inceput, Google este cel mai bun motor de cautare, dar inca nu poate oferi rapoarte in ceea ce priveste erorile. Ar putea inlocui aceasta lacuna cu o paginatie buna, dar nu; trebuie sa faceti clic, prin …..20 de pagini de date pentru a ajunge la pagina 21.

O solutie pentru acest lucru ar fi editarea numarului de pagina, la sfarsitul sirului de URL-uri care arata ce parte din lista de erori cautati. Puteti descarca toate datele intr-un document Excel, este cea mai buna solutie, dar Google tot ar trebui sa faca upgrade la Webmaster Tools pentru a permite cautarea din interiorul aplicatiei.

De asemenea, proprietarul site-ului ar trebui sa aiba capacitatea de a sterge toate sitemap-urile pe domeniul pe care il detine, chiar daca altcineva le-a incarcat cu un an in urma. In prezent, aveti posibilitatea sa stergeti numai acel sitemap incarcat prin contul dvs. Webmaster Tools. Daca Jimmy de la agentia X a incarcat o imagine sitemap urma cu un an inainte, acest lucru se va afisa in continuare in fila All Sitemaps. Solutia pentru a scapa de ea este de a lasa 404 sitemap si se va „drop off” in cele din urma, dar poate fi un ghimpe in coasta ta de a avea sa-l vada in fiecare zi pana cand acesta dispare.

Probabil, acum cand Bing incepe sa faca upgrade propriilor unelte de webmasteri, vom incepe sa vedem ceva mai multa concurenta intre cele doua motoarele de cautare in ofertele lor de produse. Apoi intr-o zi, doar poate, vom obtine transparenta completa si controlul complet asupra site-urilor noastre in motoarele de cautare.

Internet Marketing, Cronicar si pasionat de SEO Web Design

Facebook Twitter Google+ YouTube 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (6 votes cast)
Google Webmaster Tools: departe de a fi perfect, 5.0 out of 5 based on 6 ratings

Tags: , ,

Comenteaza

SeoWeb Seco
Google+