RSS

Implicatiile Google+ asupra SEO

12 Jul, 2011

Google, SEO

google + Nu se poate nega faptul ca platformele social-media pot juca un rol vital atunci cand discutam de dezvoltarea eficienta a unei campanii SEO. Expertii SEO stiu ca un brand construit pe baza social media ofera o pozitie inalta in clasamentele cautarilor organice si, in functie de natura demograficii vizate si a tipului de marca ce va fi promovata se pot utiliza aceste instrumente pentru a masura popularitatea si succesul ulterior pentru anumite site-uri.

Companiile SEO vor utiliza cel mai probabil site-uri precum Facebook si Twitter pentru a creste gradul de constientizare al brandului si,  in esenta, reputatia online a clientului; este cunoscut ca specialistii SEO folosesc  orice instrument sau aplicatie social-media care este posibil sa ii ajute in campania lor. Acesta este motivul pentru care industria SEO a fost zdruncinata recent de stirile conform carora Google si-a lansat propria platforma de social media, “Google +”.

Desi fiind la inceput, functioneaza doar pe baza de invitatii, “Google +” se dovedeste deja a fi un concurent important in acest domeniu al  marketing-ului on-line iar firmele SEO cauta sa-i foloseasca potentialul. Creatorii “Google +” cred ca interactiunea on-line si partajarea a devenit un proces insensibil si de multe ori “incomod”, si incearca sa corecteze acest lucru prin introducerea unei  game uriase de optiuni de confidentialitate si caracteristici unice, cum ar fi facilitatile video chat de grup. Fiind dedicata si utilizatorilor “mobili” este o caracetristica atractiva si inovatoare.

Trebuie sa stim daca aceasta noua (si probabil mai transparenta) abordare  on-line va fi un succes pentru Google, dar expertii SEO cu siguranta vor trebui sa exploreze implicatiile introducerii sale si sa monitorizeze efectul avut in campanii SEO. Trecand mai departe, campaniile SEO ar putea fi mai mult influentate de puterea de opinie si a tendintele sociale online decat oricand inainte, ceea ce reprezinta un un concept interesant, care va aduce noi provocari pentru companiile din intreaga lume SEO.

Internet Marketing, Cronicar si pasionat de SEO Web Design

Facebook Twitter Google+ YouTube 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
Implicatiile Google+ asupra SEO, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Tags: , , ,

Comenteaza

SeoWeb Seco
Google+