RSS

Importanta Meta Tag Descriere

17 Nov, 2010

SEO Sfaturi

Cel mai adesea exista elemente intr-un website care sunt ignorate atunci cand se pune in aplicare o campanie de optimizare pentru motoarele de cautare.

Acest lucru poate fi din cauza faptului ca efectul optimizarii acestui tip de element este mult mai putin sesizabil decat cel al altor tehnici SEO. Cu toate acestea, Google si alte motoare de cautare nu ar trebui sa aiba nici un motiv pentru a devia de la elementele de baza ale optimizarii pentru motoarele de cautare.

Unul dintre elementele care este in mod constant ignorat de multe companii de web design este descrierea meta tag. Acest element nu emite un efect direct asupra paginii web sau asupra site-ului si nici nu afecteaza foarte mult rezultatele de ranking ale motorului de cautare pentru o pagina a site-ului tinta.

Elementul Descriere Meta, este foarte util din cauza faptului ca acesta contine rezumatul asupra a ceea ce contine site-ul respectiv; spre deosebire de titlu meta tag, elementul “descriere meta” poate gazdui descrierile mai lungi, aproximativ una sau doua propozitii. Esenta elementului “descriere meta tag” este ca Google poate utiliza fragmente ale acestuia la afisarea URL-ului site-ului in pagina de rezultate a motoarelor de cautare.

Cand alcatuiti o descriere sau cand utilizati tag-ul meta description, deoarece acesta este un factor luat in considerare de catre motoarele de cautare trebuie sa manifestati prudenta, astfel incat site-ul dvs sa nu fie semnalizat ca un site spam. Urmatoarele sunt cateva linii pe care companiile si consultantii SEO le utiliza la scriere continutului elementului “meta description”.

In primul rand alcatuiti continutul elementului “ descriere meta” care va rezuma cu acuratete continutul paginilor web. Acest lucru inseamna ca o companie SEO ar trebui sa evite scrierea descrierilor irelevante si aflate in afara ariei de acoperire a site-ului respectiv , descrieri generale, folosirea de cuvinte cheie care sa coincida cu continutul meta tag-ului, copierea si introducerea intregului continut al paginii web si plasarea acestuia pe cont propriu.

In cele din urma ar trebui sa scrieti descrieri unice pentru fiecare pagina, in scopul de a descrie cu acuratete continutul unei anumite pagini Web.

Internet Marketing, Cronicar si pasionat de SEO Web Design

Facebook Twitter Google+ YouTube 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
Importanta Meta Tag Descriere, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Tags: , , ,

5 Raspunsuri la “Importanta Meta Tag Descriere”

 1. vali says:
  VA:R_U [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

  buna,
  as dori sa aflu mai multe despre taguri , keywords si descriere in cazul siteurilor de tip zen cart atit pt categorii si subcategorii si produse.

  v.

 2. coco69 says:
  VN:R_U [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

  Keywords si descriere (meta tag) la zen cart:
  – se intra in Administrare – Catalog si apare lista cu categorii.
  In lista cu categorii (in dreapta – ultima coloana) “Action” avem 4 icon-uri:
  1 este edit, 2 delete, 3 move si 4 Meta Tags.
  Se da click pe Meta Tags si se completeaza cele necesare.
  Apoi cand intram intr-o categorie … si ajungem la produse avem acelasi lucru si procedam indentic cu ce este mai sus.

 3. Alex says:
  VA:R_U [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

  Intrebare:

  Descrierile gen “Mancare Buna, Mancare Buna 2012, Mancare Ieftina ..etc”, nu sunt penalizate? 🙂

  • coco69 says:
   VN:R_U [1.9.22_1171]
   Rating: 0 (from 0 votes)

   La acest mod poate sa fie penalizata, de preferat, este sa fie o descriere caracteristica paginii respective

 4. Cristina says:
  VA:R_U [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

  Multumesc pentru informatii. Pretioase.

Comenteaza

SeoWeb Seco
Google+