RSS

Intelegerea rel nofollow

4 Jan, 2011

SEO Sfaturi

In web design atributul “rel” in tag-ul ancora HTML nu este larg utilizat pentru singurul motiv ca un web designer intelept nu presupune existenta niciunui efect direct pe site, din punctul de vedere al unei companii SEO sau al unui consultant SEO; pe de alta parte, are o mare semnificatie in ceea ce priveste clasamentul in pagina printre altele.


Atributul “rel” este util pentru multe companii SEO mai ales daca acestea utilizeaza o campanie tip blog pentru promovarea site-ului lor. Multe soft-uri pentru blog in zilele noastre includ automat formularul de comentarii pentru ca oricine sa poata comenta doar articole sau postarile dvs. Comentariile nu sunt interzise, mai degraba incurajate mai ales daca astfel de comentarii ar da nastere la discutii aprinse in cadrul comunitatii; cu toate acestea comentariul ar putea fi considerat ca spam atunci cand au ca unic scop castigarea de backlink neluand in considerare relevanta sau calitatea articolului comentat.
Aceste comentarii spam sunt combatute de multi bloggeri sau proprietari de site-uri web din cauza faptului ca sunt create link-uri catre site-ul persoanei care a comentat ceea ce ar conduce la tranferul reputatiei paginii dvs. web catre site-ul la care conduce linkul.
Desi nu este o problema legatura cu diferite site-uri prin comentarii, trebuie sa fiti atenti catre ce site-uri duce acel link, deoarece aceasta ar putea avea un efect negativ asupra ranking-ului paginii dvs de blog sau asupra reputatiei in ansamblu a acestuia.
Pentru a rezolva aceasta problema mai multe firme si experti SEO folosesc atributul “rel” ca avand valoarea “nofollow”. Intr-adevar valoarea atributului “nofollow” ar spune motorul de cautare sa nu urmareasca alte website-uri, salvand astfel reputatia site-urilor dvs. de orice legatura catre un site spam.

Internet Marketing, Cronicar si pasionat de SEO Web Design

Facebook Twitter Google+ YouTube 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tags: , , ,

Comenteaza

SeoWeb Seco
Google+