RSS

Lista mea SEO include:

21 Dec, 2010

SEO, SEO Sfaturi

Mentionarea unui domeniu / nume de marca – in special in surse pe care motoarele le clasifica ca fiind “stiri”. Banuiesc ca exista o corelatie rezonabila si o multime de domenii care incep sa castige ranking odata cu aceste mentiuni.

Link-uri  nofollow din surse de incredere – analizand domeniile de pe web, motoarele ar putea vedea link-urile de pe pagini / domenii foarte bune si nivelul de consistenta. De acolo, este usor de contabilizat aceste link-uri marcate cu atributul  “nofollow” , le puteti schimba valoarea atributului in “follow” sau le puteti trata intr-un mod similar. Acestei cuantificari i se acorda deja o atentie sporita, si datele noastre sugereaza faptul ca un numar mare de link-uri / legaturi la domenii radacina care au atributul  “nofollow” se coreleaza catre un clasament mai bun.

LinkedIn + Twitter – aceste site-uri (probabil si altele asemanatoare) sunt utilizate in principal de oameni, iar majoritatea nu isi pot permite ca site-ul sa fie vazut ca spam de catre potentialii angajatori; aceste link-uri sunt probabil foarte importante pentru motoarele de cautare.

Modelele de trafic prin intermediul agregatelor de date Google Analytics – Daca echipa SEO primeste o lista de domenii care au trimis /au primit trafic precum si nivelul cantitativ relativ, poate folosi  aceste date ca o metoda de a sorta spam-ul de site-uri reale (spam tinde sa nu trimita trafic, nici nu primeste de la o gama de site-uri bune). Ar fi incredibil de greu de cuantificat – cum poate un site  atrage trafic prin link-uri cu trimitere la cat mai multe site-uri unice, de mare valoare (direct – majoritatea reclamelor vor fi filtrate) fara a fi de fapt interesant si demn de vizitat?

Vizite de pe Mobil, verificari si interactiune – Desi este inca greu de determinat / urmarit in raport cu alte masuratori, o afacere/ site local devine relevant numai datorita clicurilor si interactivitatii cu browserele / dispozitive mobile daca sunt extrem de relevante si utile. Acesta ar putea fi un alt mod solid de a filtra mesajele spam si obtine date pentru tipuri de harti  si clasamente locale 🙂 (presupunand ca motoare au avut acces la datele… Android / Windows Mobile?)

Link-uri si referinte in Gmail – Din nou, este putin probabil ca Google sa  lectureze pur si simplu e-mailul nostru, dar cu siguranta echipa de cautare ar putea obtine o lista cu numarul si diversitatea de site-uri utilizate in e-mailurile trimise (cam in acelasi fel Gmail ofera anunturile “personalizate” avand la baza continutul e-mailurilor)

Continutul care genereaza comentarii / UGC – daca oamenii participa activ pe un site in jurul unui continut unic acest continut este, probabil, unul pe care motoarele ar vrea sa il clasifice. Lucruri precum  comentarii RSS feed-uri, trackback-urile si analiza unicitatii continutului ar putea fi legate pentru a ajuta la sortare.

“Rich” media prezent pe site si peste tot prin intermediul internetului – spammerii nu realizeaza grafice unice, imagini si fotografii. De asemenea, ele nu prezinta  materiale video originale, nu construiesc elemente Flash,  nu incarca foi de calcul Excel sau grafice PDF-uri dificile. Site-urile reale si firmele conduse de oameni si intreprinderile fac toate acestea. Avand in vedere ca motoarele au deja capacitatea de indexare si segmentare, nimic nu sta in calea examinarii acestor date ca  fiind un semnal de calitate.

Nu spun ca Google / Bing folosesc acestea, dar sunt de parere ca toate au aplicatii practice de imbunatatire a calitatii cautarii si relevantei. Si, prin rularea corelatiilor si analizei acestor date in primul rand de catre detinatorii de site-uri (acolo unde este posibil), s-ar putea afla mai multe despre ceea ce determina aspectul natural al unui  site, si un clasament demn de motoarele de cautare.

Sunt curios – ce alti factori credeti ca se potrivesc acestui model / sistem?

Internet Marketing, Cronicar si pasionat de SEO Web Design

Facebook Twitter Google+ YouTube 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tags: , , , ,

Comenteaza

SeoWeb Seco
Google+