RSS

Modul de utilizare a imaginilor in web design

16 Mar, 2010

Web Sfaturi

Web Design ImaginiImaginile exprima mai mult decat cuvintele sau decat continutul. Imaginile folosite in web design variaza in functie de tipul de website proiectat. Intr-un website dominat de text sau de continut, imaginile improspateaza modul de perceptie al site-ului pentru  vizitatori. Pe site-urile specializate in design interior s-a adoptat ideea ca un interior bun poate da un plus de eleganta si frumusete unei case sau unui birou. Pe scurt, imaginile folosite in web design ar trebui sa fie sincronizate cu aspectul, perceptia, continutul si scopul site-ului. Utilizate in proportia corecta, imaginile vor oferi cu siguranta un echilibru website-ului si ii vor spori in intregime perspectivele. Astfel, utilizarea imaginilor in web design nu este o sarcina usoara si exista cateva puncte importante care urmeaza sa fie luate in considerare pentru a asigura calitatea proiectarii si a site-ului ca intreg. Primul si cel mai important punct care urmeaza a fi luat in considerare este calitatea imaginii.

Nu compromiteti calitatea unei imagini atunci cand o publicati online. Imaginile web pot fi create cu usurinta ca imagini de imprimare. In timp ce se concentreaza asupra calitatii, designerii ar trebui sa aiba in vedere si dimensiunea imaginii. Aceasta creste in functie de rezolutia sa. Utilizarea de instrumente de editare poate oferi calitate unei imagini prin optimizarea dimensiunii. Un efect negativ al cresterii dimensiunii unei imagini este cresterea timpului de download al site-ului. Vizitatorii pot fi distrasi si chiar nemultumiti de timpul necesar pentru a descarca o imagine. Deci, imaginile sunt cel mai placut element in web design, insa, pot crea o impresie negativa in caz de utilizare necorespunzatoare.

Utilizarea adecvata a imaginilor ar duce la cresterea ratei de click a utilizatorilor pentru un website proiectat cu continut sustinut de imagini. Dupa cum s-a spus mai devreme, in functie de tipul  de website, procentul  imaginilor in continut poate varia. Site-uri concepute pentru furnizarea de informatii geografice si de calatorie cum ar fi rapoartele de vreme si hartile de calatorie au intr-adevar nevoie de imagini pentru a veni in ajutorul informatiilor. De asemenea, un site medical destinat sa  sa faca diferenta intre starea pre si post-operatorie a unui pacient va avea nevoie de imagini pentru a vizualiza diferenta. Prin urmare, dimensiunea clara si acceptabila a unei imagini nu poate sub nici o forma sa dauneze activitatii de web design.

Imaginile, fiind instrumente de comunicare puternice, pot uneori induce in eroare vizitatorii, atunci cand nu sunt  utilizate in mod corect. In conformitate cu creativitatea designerului, imaginile transpun mesajul dumneavoastra pe site. De exemplu, o imagine cu copii jucandu-se descrie fericirea copiilor intr-o gradinita sau la un centru zilnic de ingrijire. Deci, o astfel de imagine va fi o alegere buna atunci cand sunt utilizate pentru proiectarea de website-uri pentru gradinite si centre de ingrijire zilnica. Aceeasi imagine nu este utila in identificarea unui copil in cadrul grupului. In acest caz, imaginea induce in eroare, si nu  informeaza.

Web designerii ar trebui sa urmareasca toate imaginile folosite in website. Daca apare orice problema, este usor sa le editati din catalogul de  imagini. De asemenea, catalogul poate fi folosit ca sursa pentru “Alt-text” atunci cand acestea sunt utilizate in mai multe locatii. “Alt-text” ofera informatii relevante despre imagine vizitatorilor. Pentru aspectul bun si elegant al site-ului, designerii trebuie sa proiecteze site-ul cu imagini de aceeasi marime. Web Design Site se concentra asupra tutror acestor  puncte cheie si, in acelasi timp, analizeaza cerintele clientului , face un plan al website-ului si prezinta cele mai bune proiecte cu privire la echilibrul imagine-text.

Internet Marketing, Cronicar si pasionat de SEO Web Design

Facebook Twitter Google+ YouTube 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tags: ,

Comenteaza

SeoWeb Seco
Google+