RSS

Monitorizare Website

12 Mar, 2010

Web Design

Monitorizarea website-ului este o metoda prin care site-urile sunt verificate si privite non-stop. Metodologia este frecvent utilizata si adaptata de catre intreprinderi si companii pentru a se asigura ca site-ul lor este tot timpul accesibil tuturor clientilor din intreaga lume. Mecanismul de control are aplicabilitate in mod normal, asupra functionalitatii aplicatiilor online diverse, motoarelor de cautare, sistemului de plata, cumparaturilor online si asa mai departe.

Scopul principal al utilizarii sistemului este de a reduce sau de a evita timpii morti, de a asigura functionarea non-stop tuturor cererilor. Timpul de raspuns, uptime-ul, coerenta, performanta si fiabilitatea sunt masuratori diferite, care sunt executate in scopul de a verifica disponibilitatea site-ul web pentru clienti din intreaga lume.

Monitorizarea website-ului poate fi aplicata si utilizata pentru o singura pagina sau pentru site-ul intreg. In cazul in care site-ul este destul de mare, intreprinderile prefera sa monitorizeze numai paginile care sunt mai sensibile si care necesita o atentie deosebita. Orice schimbare sau eroare mentionata in sistem ar indica o alerta care va fi trimisa ca un mesaj catre proprietarul site-ului.

Site-ul este monitorizat periodic, verificare, ce ar putea varia de la o data pe minut la o data pe ora. Rapoartele generate in timpul procesului sunt trimise imediat la proprietarul site-ului deoarece  problemele constatate sunt de obicei grave si necesita o atentie imediata. Aceasta este considerata o masura de a reduce gradul de nefunctionare a site-ului. Având in vedere urgenta subiectului in cauza, alertele sunt trimise fie prin e-mail,fax , telefon, SMS-uri sau chiar prin intermediul pager-ului.

Procesul se dovedeste a fi eficient in aproape toate locurile in care aceasta a fost adoptat si câstiga tot mai mult teren, in cazul site-urilor, care sunt utilizate exclusiv pentru intreprinderi.

Internet Marketing, Cronicar si pasionat de SEO Web Design

Facebook Twitter Google+ YouTube 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tags: ,

Comenteaza

SeoWeb Seco
Google+