RSS

Ne pare rau, Chrome, dar …

1 Jun, 2010

Google

google chromeTimp de cateva luni, am incercat din greu sa fac Chrome ca fiind  browser-ul meu principal, dar se pare ca nu pot reusi sa scap de Firefox, si am decis sa imbratisez pe deplin ambivalenta.

In acest moment, am decis sa fac Firefox browser-ul meu principal din nou, dar continui sa folosesc Chrome exclusiv pentru pagini grele Javascript, cum ar fi Gmail. Iata cateva din lucrurile care cred ca intr-adevar lipsesc in Chrome:

  • Deschiderea unei file noi in prim-plan (Open tab). Firefox nu face acest lucru in mod implicit, dar o extensie uzuala permite aceasta, in timp ce exista tendinta de a deschide cele mai multe file in fundal, exista momente in care chiar vreau sa sara la acea pagina noua imediat.
  • Reincarca toate filele. O alta caracteristica la indemana oferita de extinderea “Tabs”. Sunt singurul care considera aceasta extrem de util?
  • Tree Style Tabs extension. Inca incerc sa ma familiarizez cu aceasta extensie si as vrea s-o activez pe o fereastra de baza, dar sunt cu siguranta momente cand reprezentarea sub forma de arbore in loc de o bara orizontala este utila.
  • AdBlock. Stiu ca exista extensii similare pentru Chrome, dar pana in prezent, acestea nu functioneaza la fel de bine ca Firefox  Adblock Plus, iar navigarea pe Internet fara un anunt de blocare nu este indicat.
  • Smarter multi box. Casete  multifunctionale. De exemplu, daca avem un Document Google numit “elemente importante”, putem tasta “docs work” in bara de adrese  si primul URL este cel corect.  Chrome nu pare sa fie la fel de bun in aceasta privinta pana acum.
  • Procedura “Drag and drop” ptr lucrari bookmarklets (Chrome “pare” sa lucreze, insa nu se intample nimic si intr-un final trebuie creat manual).
  • Plug-in-uri … o multime de plug-in-uri. Din punctul de vedere al unui dezvoltator, Chrome plug-in API este mult mai simplu, dar din perspectiva utilizatorului, Firefox este in continuare foarte avansat (de exemplu, particularizarea meniului a fost recent adaugat).
  • Recuperarea barei de titlu. Nu inteleg de ce echipa Chrome a decis ca economisirea a douasprezece pixeli a dus la pierderea tuturor informatiilor pretioase pe care bara de titlu le prevede. Eu am realizat cat de des o folosesc doar atunci cand am inceput sa utilizez Chrome. De atunci, am incercat sa-mi spun ca pot renunta la ea, dar se pare ca nu. Fie ca este vorba de a pune separat un site similar cu diferite titluri sau de urmarire a diferite date interne, am nevoie de bara de titlu. Si nu am gasit o extensie Chrome ptr a o putea restabili.
  • Recuperarea barei de meniu standard. Din nou, imi displace aceasta tendinta pe care Microsoft a initiat-o cu Windows Media Player de a pune meniurile principale, in locuri neasteptate. Caut  continuu meniul in partea de sus a ferestrei (sau ecran, pentru Mac OS), iar cand imi amintesc ca sunt intr-un alt loc in Chrome, nu-mi pot da seama fiecare icon ce semnifica. Si toate astea pentru ce? Salvarea a doisprezece pixeli? Nu merita. Va rog restabiliti  File, Edit si View in coltul din stanga sus.
  • Unul dintre principalele avantaje prin care Chrome intrece Firefox este task manager. In timp ce este elegant pentru a fi capabil singur sa realizeze un proces amuck (de foarte multe ori, plug-in Flash), inchiderea acestui proces ar insemna inchiderea aplicatiei Flash pentru intregul browser, obligandu-te astfel sa reincarci toate filele care sunt deschise (nu numai filele care a avut un obiect flash in ele). Desigur, aceasta este de preferat decat  sa reporniti intregul browser-ul, dar nu cu mult.

In general, sunt de parere ca echipa Chrome s-a concentrat exclusiv asupra imbunatatirii interne, neglijand oarecum experienta utilizatorului. Sunt sigur ca acest lucru se va schimba in urmatoarele cateva luni.

Internet Marketing, Cronicar si pasionat de SEO Web Design

Facebook Twitter Google+ YouTube 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tags: , , , ,

Comenteaza

SeoWeb Seco
Google+