RSS

Optimizare site si uzabilitate

19 Nov, 2010

SEO, SEO Sfaturi

uzabilitate websiteUnul dintre cele mai importante elemente pentru un site este de uzabilitate, aceasta implica usurinta de navigare pentru website. Este important sa integrati o navigare usoara site-ului, deoarece acest lucru va spori eficienta si experienta utilizatorilor, prevenind astfel ca vizitatorii site-ului dvs. sa navigheze mai departe catre alte site-uri.

Motoarele de cautare favorizeaza navigarea usoara a site-urilor, deoarece asa cum multe companii si consultanti SEO cunosc, link-urile de navigare si URL-ul unui site sunt folosite de catre robotii motoarelor de cautare ca modalitate de a accesa cu crawlere site-ul si de a aduna date suficiente pe care motorul central sa le proceseze. Daca navigarea pe o pagina web este slaba datorita legaturilor rupte atunci crawlerele motorului de cautare nu vor putea sa adune suficiente date despre site-ul tinta ceea ce ar putea compromite indexarea sau clasamentul site-ului tinta.

Pentru a creste sau a optimiza navigarea site-ului dvs, companiile si consultantii SEO sugereaza urmatoarele:

1 Planificati structura de navigare a paginilor dvs. web si plasati etichete pentru anumite fisiere si pagini, asigurati-va ca directorul unde fisierele vor fi incluse va fi etichetat in mod corespunzator si relevant..

2. Cresteti confortul vizitatorilor prin incorporarea de liste, acestea fiind legaturi interne, situate fie in partea de sus sau de jos a paginii pentru o  navigare rapida inapoi la paginile anterioare care au fost vizitate de utilizator.

3 Pregatiti doua harti ale site-ului, unul pentru vizitator si una pentru motoarele de cautare.. Pentru vizitatori aceasta este o lista a diferitelor pagini pe care utilizatorul le-ar putea vizita odata ce acceseaza site-ul dumneavoastra. Pentru motoarele de cautare aceasta este o harta XLM, adica un fisier care va fi prezentat motoarelor de cautare, si care va servi ca  harta pe care crawlerele Web sa o urmeze.

Urmand aceste trei sfaturi veti castiga timp si veti dovedi din nou ca optimizarea navigarii unui site web va contribui la cresterea rankig-ului  site-ului dvs. atat in clasamentul paginilor cat si in SERP.

Internet Marketing, Cronicar si pasionat de SEO Web Design

Facebook Twitter Google+ YouTube 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tags: , , ,

Comenteaza

SeoWeb Seco
Google+