RSS

Optimizarea unui site

21 May, 2010

SEO Sfaturi

In lumea noastra obsedata din punct de vedere tehnic a aparut o Forta majora in afaceri de succes iar numele sau este Google. Este esential sa va asigurati ca site-ul dvs. este observat de catre Google, deoarece acesta directioneaza aproximativ 90% din totalul traficului web. Si, desi Google a ajutat unele afaceri sa se ridice foarte mult, nu este intotdeauna o zeitate binevoitoare!

Procesul de pregatire a site-ului dumneavoastra astfel incat sa apara in partea de sus a rezultatelor de cautare Google privind cautarea pentru o fraza speciala, este cunoscut sub numele de SEO (Search Engine Optimization) sau optimizarea motorului de cautare si este o combinatie a procesului de actualizare specifica a site-ului dvs. si a aceluia de a obtine linku-uri care sa faca legatura cu alte site-uri.

Astazi vom analiza prima parte a ecuatiei, optimizarea site-ul dvs. astfel incat sa cea aiba mai buna sansa privind ranking-ul bun pe Google.

1. 1. Formularea unica pe fiecare pagina

continut unic

Principala metoda Google de a diferentia paginile pe Internet este de modul de redactare folosit. Includeti 300-500 cuvinte redactate unic pe fiecare pagina iar Google va vedea site-ul dvs. ca fiind unul valoros, informativ si unic fata orice alt site. Daca pur si simplu copiati redactarea unui alt site (chiar si a unuia propriu) Google nu va oferi noului dvs. site nici o valoare. Google efectiv controleaza continutul, daca este duplicat pe Internet, si penalizeaza site-urile pe care le gaseste astfel.

2. 2. Updatati Tagu-urile Titlu

titlu unic

Tag-urile Titlu sunt cuvintele afisate deasupra butonului “file” de pe browser-ul dvs. si sunt utilizate ca esentiale pentru clasamentul SEO. Sunt primul indiciu pentru Google cu privire la continutul unei pagini si este esential pentru Topul SEO. Folositi cuvintele cheie pentru care doriti sa urcati in clasament site-ul, in tag-uri titlu si asigurati-va ca fiecare pagina este diferita, pentru a evita penalizarea pentru continut duplicat.

3. 3. Update Meta Descrieri

meta descriere unica

Desi nu au pondere foarte mare in algoritmul de cautare Google, acestea afecteaza numarul de utilizatori care fac clic pe site-ul dvs. in clasamentul SEO. Utilizati metadescrieri pentru a vinde efectiv “click”-uri oferind utilizatorilor un motiv sa faca click pe site-ul dumneavoastra. Analizati cceea ce spun concurentii dumneavoastra si sa incerce sa spuna ceva diferit, ceva care sa va ilustreze cu adevarat perspectivele. Asigurati-va ca tag-urile metadescriere de pe fiecare pagina sunt diferite pentru a evita duplicarea continut.

4. 4. Adauga subsol pentru navigare

menu design

Antenele motoarelor de cautare citesc cu greu continutul Flash si Javascript si nu isi pot da seama ca o parte din continutul dvs. exista doar daca acesta poate fi accesat prin intermediul Flash sau Java. Motoarele de cautare merg de la o pagina la alta prin link-uri si link-urile “text simplu” sunt cel mai usor de urmat. Cel mai bun mod de a le crea este un meniu subsol. Trebuie sa va  asigurati ca fiecare pagina de pe site-ul dvs. ofera link-uri catre toate celelalte pagini importante ale site-ului dvs., prin zona “footer”. Si pentru a ajuta cu adevarat in clasament, includeti cuvintele cheie pentru care doriti cresteti in aceste link-uri.

5. 5. Feriti-va de continutul duplicat

Stiti deja ca etichetele TITLE si metatag-urile trebuie sa fie diferite, iar pagina principala diferita de cea a altor site-uri, dar puteti avea duplicat de continut. Daca aveti dreptul de autor sau politicile de confidentialitate repetate pe diferite pagini ale site-ului, Google ar putea vedea paginile dvs. web ca duplicat de continut si il va exclude din indexul principal. Daca aveti nevoie stringenta de informatii duplicat cu privire la o serie de pagini, puneti-l intr-o imagine, astfel antenele nu il pot citi.

Prin punerea in aplicare a acestor optimizari SEO pe noul site va veti asigura ca are cele mai mari sanse de a obtine pozitii bune in clasamentele de cautare Google. Un pic de planificare inainte dupa care puteti incepe …

Internet Marketing, Cronicar si pasionat de SEO Web Design

Facebook Twitter Google+ YouTube 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
Optimizarea unui site, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Tags: , , , , , ,

Comenteaza

SeoWeb Seco
Google+