RSS

Plata Online Comert Electronic

5 Mar, 2010

Web Sfaturi

Plata Online Comert Electronic

Plata Gateway este un sistem securizat de comert electronic, care autorizeaza plata,si toate tranzactiile ce au loc pe un site de comert electronic, pe care a fost implementat. Platile Gateway se considera a fi foarte sigure pentru ca functioneaza avand la baza detalii extrem de sensibile, cum ar fi informatiile cardului de credit bancar ; detalii care pana acum nu erau disponibile online din  teama de a nu fi victima unui abuz. Aceasta a treia parte de procesare a unui sistem,  actioneaza de fapt ca un mediator intre cumparator si comerciant, verifica,  da acceptul si debiteaza  fiecare tranzactie. Acestea sunt, denumite  “Plati Gateway IP”  referindu-se la utilizarea lor pentru tranzactiile pe internet.

Plata Gateway  faciliteaza transferul de informatii intre portal web si banca, dupa ce clientul introduce detalii cu privire la  cardul sau de credit. Procesul este de lunga durata, dar are loc atat de repede incat nu este perceput de client. Procesul incepe cand clientul introduce cardul lui de credit la comerciantul care are activat pe site “plata gateway”. Cardul de credit si alte detalii, care sunt furnizate de client sunt criptate de catre browser-ul clientului si  trimise catre serverul comerciantului, prin intermediul SSL sau sistemului de criptare Secure Socket Layer. Detaliile primite sunt apoi transmise de catre comerciant la portalul de acces la plata unde acesta are cont de  inregistrate. Detaliile sunt, la randul lor, transmise bancii comerciantului de catre portalul de plata , dupa care acestea sunt transmise mai departe bancii emitente, care nu este altceva, decat banca clientului. Banca emitenta  comunica acceptul privind tranzactia sau refuzul, bazandu-se  pe diversi factori care au la baza doar informatii cu privire la contul clientului. Raspunsul este apoi transmis catre portalul de acces la plata, apoi catre comercianti si intr-un final la client.

Cele mentionate mai sus reprezinta procesul care are loc in cazul unei “plati gateway”, proces care pare a fi destul de indelungat, dar in realitate, este nevoie de doar 10-15 secunde pentru a finaliza intreaga tranzactie. Toate fondurile care sunt tranzactionate si acceptate la plata pentru ziua respectiva sunt creditate in contul comerciantului pana la sfarsitul zilei. Aceasta suma poate fi fie creditata in contul bancar al comerciantului, fie transmisa in orice alt cont dupa cum doreste acesta.

Avand in vedere tendintele de schimbare si de concurenta in crestere, este esential sa avem o dezvoltare sofisticata pentru site-urile noastre in scopul de a concura cu competitorii nostri. Integrarea  “platilor gateway”nu numai ca imbunatateste standardul oricarui website, dar permite, si includerea oricaror noi caracteristici, face posibila orice modificare a modelului de afaceri, care cere tranzactii on-line de bani, aspect irealizabil fara un portal de plata. Portalul de plata poate fi implementat pe site in orice moment, dar ales cu eficienta si sa se concentreze asupra tranzactiilor de fonduri si a altor informatii confidentiale.

La Web Design Site ne ocupam cu cea mai mare grija de aspectul implementarii portalului de plata si ghidam site-ul dvs. de afaceri  sa treaca catre nivelul urmator.

Internet Marketing, Cronicar si pasionat de SEO Web Design

Facebook Twitter Google+ YouTube 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tags: , ,

Comenteaza

SeoWeb Seco
Google+