RSS

Promovarea unui site local

10 May, 2011

SEO Sfaturi

cautarea localaSunt o multime de cazuri in care produceti sau dezvoltati un site concentrandu-va asupra atragerii unui public tinta sau  local. “Local”  in acest context poate fi atribuit unui public dintr-o anumita tara sau chiar oras. Desi tehnicile generale SEO ar fi suficiente, un public tinta precis ar necesita o abordare mult mai “locala”. Abordarea “locala” ar avea ca efect o clasare a site-ului mai buna in  pagina de rezultate locala a motorului de cautare.

Urmatoarele sunt cateva strategii care pot fi utilizate pentru ca eforturile SEO sa aiba rezultate mai localizate:

1. Atunci cand alegeti un nume de domeniu, ar fi recomandabil sa utilizati cu prioritate un cod de tara Top Level Domain, care face referire la tara sau localitatea vizata. De exemplu, daca va orientati catre Romania, alegerea unui domeniu de nivel superior .ro  este cea mai buna alegere. Cu toate acestea, in cazul in care acesta nu este disponibil, utilizati un domeniu generic de nivel superior ca com,.. .net.

2. In ceea ce priveste  gazduirea site-ului dvs., ar fi o alegere inteleapta sa utilizati o companie locala de gazduire din tara sau localitatea in care se afla publicul  tinta. Acest lucru va oferi site-ului dvs. un DNS care va fi legat de aceeasi tara catre care va orientati.

3. Cand claditi link-uri este recomandabil sa construiti primele dvs link-uri din directoare sau site-uri care au aceeasi piata locala. Acest lucru este din cauza faptului ca aceste site-uri, pot aduce o valoare mai mare page rank-ului site-ului dvs. decat acele site-uri care vizeaza alte locati.

4. Atunci cand folositi aplicatia Google pentru webmasteri ar fi cel mai indicat sa setati site-ul dvs. si aplicatia pentru webmasteri pentru tara catre care va orientati.

Odata cu evolutia tehnologiei in internet, precum si a algoritmilor motoarelor de cautare este de inteles ca trebuie sa existe diferite strategii SEO care sa dezvolte si aceste strategii locale SEO, ceea ce va ajuta foarte mult campania dvs.

Internet Marketing, Cronicar si pasionat de SEO Web Design

Facebook Twitter Google+ YouTube 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
Promovarea unui site local, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Tags: , , , ,

Un Raspuns la “Promovarea unui site local”

  1. VA:R_U [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    in general ip-urile locale se indexeaza foarte bine local

Comenteaza

SeoWeb Seco
Google+