RSS

Search Engine Marketing (SEM)

17 Mar, 2010

SEO Sfaturi

Search Engine Marketing Search Engine Marketing sau SEM este o categorie larga, care include diverse metode si tehnici de internet marketing. Toate aceste tehnici sunt destinate si utilizate pentru imbunatatirea vizibilitatii website-urilor in motoarele de cautare. Se crede si a fost dovedit ca atunci cand toate aceste metode sunt folosite in mod eficient, un website poate obtine un clasament bun pe pagina de start, generand astfel venituri mai mari. Cu toate acestea, nimeni nu este constient pana la aceasta data de varietatea metodelor pe care motoare de cautare precum Google, Yahoo, MSN, Alta Vista si altii le folosesc pentru a clasifica aceste site-uri. Diversele strategii care sunt incluse in SEM sunt Search Engine Optimization sau de SEO, Pay Per Click, Paid Inclusion si Social Media Optimization.

Optimizarea  motoarelor de cautare este o tehnica de Internet marketing, care incearca sa imbunatateasca clasametul pe pagina de start a site-urilor prin optimizarea acestora prin intermediul “cuvintelor cheie” relevante dar competitive. Accentul principal al metodei este  optimizarea continutului site-ului cu cuvinte cheie relevante si cresterea numarului de “back-link-uri”. Aceasta este tehnica cu cea mai mare raspandire, care este folosita si adaptata de mii de proprietari de site-uri pentru a imbunatati vizibilitatea site-urilor lor. Site-urile sunt in mod normal, optimizate cu cuvinte cheie prin care oamenii cauta servicii competente sau produse ce sunt oferite pe website si pe baza carora se face selectia in motoarele de cautare. Procesul ar putea include:  optimizarea structurii site-ului, a proiectarii si, in unele cazuri, de codificare. Cu toate acestea, cel mai important punct ce poate fi  remarcat este ca, chiar si toate aceste metode, luate impreuna, nu va garanteaza rezultate sigure in motorul de cautare. Totul depinde de experienta expertilor SEO care lucreaza pe website si de executarea cu succes a ipotezei ca vor face totul pentru obtinerea unor rezultate mai bune.

pay per clickPay per click este o tehnica de publicitate online, care este larg utilizat in motoarele de cautare si website-uri. Este, de asemenea, utilizata in retelele de publicitate, site-uri proiectate special pentru publicitate online. Cunoscut  ca PPC, Pay Per clicks este utilizat pe scara larga de catre agentii de publicitate care mizeaza pe anumite cuvinte cheie pe care le considera relevante pentru produsele sau serviciile lor. Aceste cuvinte cheie sunt selectate tinand cont de cuvintele cheie dupa care publicul tinta este de asteptat sa le tasteze  in motoarele de cautare. Rata de oferta pentru aceste cuvinte cheie ar depinde de popularitatea lor. Cuvinte cheie extrem de competitive ar costa mult mai mult decat un cuvant cheie normal. Agentul de publicitate trebuie sa plateasca doar pentru acei vizitatori care viziteaza website-ul agentului de publicitate, facand clic pe anunt special.

Paid inclusion este o alta tehnica de Internet marketing, care cere o taxa de la webmaster de includere a paginii de web in indexul de cautare. Cele mai multe dintre motoarele de cautare au acest sistem, exceptia fiind Google. Taxa de inscriere este colectata pe baza numarului de pagini web. O taxa nominala se plateste pe baza de web pentru fiecare pagina. Cu toate acestea, sistemele folosite de catre motoarele de cautare variaza in mare masura de la unul la altul.

Social media optimization“Social media optimization” este, de asemenea, o metodologie care este folosit in marketingul motorului de cautare. Este o metoda in care website-urile sunt optimizate prin legarea cu alte comunitati online formand o retea de legatura intre sute de site-uri web. RSS Feeds este una in care continutul de la unui site este exportat si dinamic actualizat in altul.

La Web Design Site, aplicam toate aceste tehnici, in anumite cazuri, in asociere, pentru a promova un website. Metodologia utilizata si adaptata depinde de natura website-ului si este intotdeauna determinata de sistemul de marketing online care il avem.

Internet Marketing, Cronicar si pasionat de SEO Web Design

Facebook Twitter Google+ YouTube 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tags: , , ,

Comenteaza

SeoWeb Seco
Google+