RSS

Similitudini: SEO local si international SEO

26 Aug, 2010

SEO

Search Engine OptimisationContinutul cuvintelor  cheie este esential in aria locala. Tiparele cuvintelor cheie  au fost mult timp utilizate de catre Google si alte motoarele de cautare pentru a localiza o cautare.

Ma  refer nu  doar la includerea intr-o zona geografica, cum ar fi un oras in termenii de interogare ai  cautarii, cum ar fi “restaurante McDonald’s“vorbesc  despre pozitia pe care termenul McDonald’s o are in interogare, care pot afecta atat rezultatele cat si modul in care acestea sunt prezentate. Acesta este motivul pentru care o interogare de genul “restaurante McDonald’s” poate si in mod frecvent ofera rezultate diferite de “restaurante McDonald’s.”

In SEO international, termeni geografici, cum ar fi “McDonald’s” poate atat clarifica cat si deruta locatia de cautare (in functie de tara), dar principiul ramane adevarat ca interogarea in sine poate contine indicatori utili atat “locale” cat si “internationale “Un exemplu: folosirea “UK”pentru interogari din Marea Britanie se adauga frecvent eticheta ” UK ” pe final pentru a ajuta motoarele de cautare oaspete – care implica si natiuni vorbitoare de limba engleza. Si apoi mai sunt interogarile ambigue in cazul carora este dificil de indicat locatia-“hoteluri Paris” se refera la Franta sau Texas, de exemplu?

Utilizarea adreselor IP pentru localizarea SEO. O solutie din ce in ce mai populara  pentru “atat local” si “international” este ca motoarele de cautare sa utilizeze locatia geografica a adresei IP pentru a indica cu o precizie relativa locatia celui care cauta. In primele zile ale internetului, acest lucru a fost folositor doar pentru localizarea utilizatorilor la nivel de tara, dar locatia IP devine din ce in ce mai precisa. Avantajul este ca o interogare pentru “Hoteluri Paris” din Texas este, probabil, enumerarea  unor hoteluri frumoase  din Paris, Texas. In SEO local, aceasta interogare functioneaza, dar pentru proiecte internationale SEO, care vizeaza locuitori din Texas potentiali vizitatori in Franta, , devine mai mult o provocare.

Cu alte cuvinte, in timp ce utilizarea adreselor IP catre motoarele de cautare pentru directionarea interogarii la o locatie geografica specifica poate fi un avantaj pentru SEO locale, aceasta poate fi o piedica pentru eforturile internationale de SEO.

“Web Mobile” este creste in importanta. Rolul mobile variaza  foarte mult in functie de tara. In unele, cum ar fi Japonia, de exemplu, directionarea utilizatorilor de telefoane mobile, este important pentru oamenii care lucreaza atat in SEO local cat si international. In alte tari, in care telefonia mobila este cheia pentru a ajunge la oameni pentru ca infrastructura de telefonie fixa nu este la fel de eficienta –  unele parti din Africa, Asia de Sud Est si centrul Americii Latine- telefonia mobila este canalul de baza vizat din perspectiva internationala, si este mult mai putin util la nivel local.

Listarea adreselor fizice. Ar trebui, de asemenea,sa afisati toate locatiile fizice pe Google Maps, prin intermediul Google places -un sfat, care este la fel de important daca faceti SEO international sau local.

Afisati preturi corecte. Aceasta este o problema majora pentru multe site-uri e-commerce internationale, deoarece poate fi necesar afisarea unor preturi diferite de la tara la tara, in functie de ratele de impozitare, costurile de distributie sau diferitelor  situatii contractuale cu francizorii locali. Companiile internationale incearca adesea sa rezolve aceste probleme – chiar daca prin aceasta dau peste cap intreaga strategie de SEO international prin redirectionarea crawler-elelor peste tot in lume, numai acolo unde trebuie nu. SEO local trebuie sa se asigure ca rezultatele cautarii afisate au preturi corecte de asemenea, desi acest lucru se refera  mai multe la actualizari sezoniere si de stabilirea diferentiata a preturilor  alta decat in moneda curenta si ratele de schimb.

Internet Marketing, Cronicar si pasionat de SEO Web Design

Facebook Twitter Google+ YouTube 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Similitudini: SEO local si international SEO, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Tags: , , ,

Comenteaza

SeoWeb Seco
Google+