RSS

Site-urile normale?

4 Aug, 2010

Web Design

Am observat o tendinta interesanta in ultimele cateva luni – a scazut numarul de cereri pentru site-urile obisnuite.

Acum, sunt un utilizator, in mare parte… WordPress , asa ca pentru mine notiunea de “Site-uri normale” reflecta un site simplu de 5 pagini, cu sau fara un blog, cateva bucati de jQuery si, eventual, cateva functii personalizate.

A trecut destul timp de cand am facut un website static HTML / CSS. Tot ceea ce am facut de atunci s-a bazat pe cadre, fie WordPress , Joomla sau CoreCommerce . Toata lumea pare sa doreasca un fel de platforma si CMS in spatele site-ului, motiv pentru care am devenit un dezvoltator WordPress.

Acum, se pare ca piata se schimba din nou. In loc de cereri obisnuite care se puteau face pe WordPress, primesc cele mai ciudate cereri:

  • Cereri pentru formulare personalizate
  • Customizarea prin plugin-uri
  • Customizarea prin jQuery animat si bara de progres
  • Aplicatii iPhone
  • Customizarea functiilor eCommerce

In timp ce acestea ar putea parea destul de normale pentru un programator backend, pentru mine sunt cereri destul de ciudate, mai ales pentru ca presupun servicii care nu sunt enumerate pe site-ul meu.

Deci, ce s-a schimbat?

Deci, asta m-a mirat. Ce s-a schimbat? Aceasta este in realitate piata actuala? Pozitionarea mea pe piata? Sau perceptia pietei asupra afacerii mele? Sau toate trei?

Dispozitivele nasc varietate

Cred ca piata este in schimbare. Clientii sunt din ce in ce mai informati despre web design si dezvoltare. Ei stiu acum ca Internet Explorer este in regres, lucru ce nu ar trebui sa inflenteze negativ site-urile. Ei stiu ca avem monitoare de 26”, iPad-uri, iPhone si Android pentru a face site-urile sa functioneze.

Deci, cu aceste dispozitive vine diversitatea. Nu mai este suficient un simplu site de 5 pagini. Trebuie sa fie mobil prietenos, imbunatatit progresiv, semantic si accesibil. Prin urmare, probabil, eu nu primesc mai putine cereri pentru XHTML la serviciile de WordPress pentru ca acolo nu sunt clienti care mai doresc acest lucru, ci pentru ca exista mai multa varietate care se poate adapta nevoilor lor.

Aparenta este totul

Un alt motiv pentru care tematica cererilor primite s-a schimbat, este modul in care sunt pozitionat pe piata. Poate pentru ca am facut deja mai multe din aceste proiecte ciudate si s-a aflat, sau poate pentru ca am scris despre o gama mai larga de subiecte si pozitia mea in topul motoarelor de cautare s-a schimbat.

Mai multa Concurenta

Se spune ca majoritatea intreprinderilor sunt pornite intr-o economie in declin. Trebuie sa va deosebiti de oricine altcineva.

Personal am incercat sa fac acest lucru. Incerc sa citesc si sa comentez pe blog-uri, sa scriu pe mai multe bloguri, impartasesc link-uri si sa inteleg, sa intretin un blog personal si un portofoliu actualizat.

Internet Marketing, Cronicar si pasionat de SEO Web Design

Facebook Twitter Google+ YouTube 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tags: , , ,

Comenteaza

SeoWeb Seco
Google+