RSS

Social Media si protctia ID-ului

22 Jun, 2010

Social Media

Un nou studiu realizat si sponsorizat de Ponemon cu privire la protejarea identitatii ProtectMyID.com s-a descoperit ca oamenii nu intreprind nimic pentru a-si proteja informatiile personale pe retelele sociale, deschiderea lor avand drept consecinta o vulnerabilitate mai mare in ceea ce priveste furtul de identitate. In timp ce aproximativ 80% din cei intervievati si-au exprimat ingrijorarea fata de securitatea social media, peste jumatate dintre ei nu fac nimic in legatura cu aceasta.

Rezultatele studiului sunt extrem de graitoare, mai ales referitor la masurile pe care utilizatorii le intreprind, sau nu, in scopul protejarii identitatii lor in timpul utilizarii retelelor sociale”, spune Dr. Larry Ponemon, presedinte si fondator al Ponemon Institute.

Am fost surprins ca cei care s-au confruntat cu furtul de identitate in trecut nu au luat masuri mai puternice pentru a-si proteja identitatea. Nu conteaza cine sunteti, daca doriti sporirea sigurantei retelelor sociale, trebuie sa luati masurile necesare pentru a va proteja informatiile .

facebook settings

Unele aspecte tinta ale studiului privesc:

– Aproximativ 65% din utilizatorii nu opteaza ptr setari cu privire la confidentialitate ridicata sau la setarile de securitate ptr site-uri de social media

– Peste 90% din utilizatori nu revizuiesc politica de confidentialitate a site-ului inainte de angajarea in uz.

– Aproximativ 40% isi fac publica adresa fizica prin intermediul aplicatiilor social media.

” Site-urile retelelor de social-media ofera utilizatorilor posibilitatea de a partaja informatii personale, dar este recomandat pastrarea informatiilor sensibile din profil imposibil de accesat public”, spune Jennifer Leuer, directorul general al ProtectMyID.com. “Daca oamenii nu sunt atenti, hotii de identitate pot aduna rapid toate informatiile de care au nevoie pentru a comite o frauda, si de aceea este atât de important sa fiti selectivi cu privire la informatiile impartasite. Folositi un produs similar ProtectMyID.com, deoarece ofera detectarea si rezolvarea precoce a fraudelor . ”

Internet Marketing, Cronicar si pasionat de SEO Web Design

Facebook Twitter Google+ YouTube 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Social Media si protctia ID-ului, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Tags: , ,

Comenteaza

SeoWeb Seco
Google+