RSS

Teme pentru web design

18 Mar, 2010

Web Design

Creare websiteSelectarea si definitivarea unei teme puternice inainte de inceperea fazei de proiectare a oricarui site este foarte esentiala. Tema de fapt, ar trebui dezvoltata in functie de serviciile sau produsele pe care proprietarul website-ului doreste sa le ofere si in functie de gusturile si cerintele publicului tinta. De exemplu, un site de invatamant sau un site de facilitare a examenelor on-line nu ar trebui sa fie prea plin de culoare si sclipitor.

In general, toate site-urile web au o structura de baza, care contine  “Home” = “Acasa”, ca pagina principala, pagina “Despre noi”, o pagina pentru listarea serviciilor sau produselor oferite si o pagina Contact. Acest lucru poate fi mai degraba numita macheta site-ului folosita ca baza, pe care pot fi construite si website-uri complicate. Diferitele categorii in care se incadreaza website-urile sunt: de formare, K-12 de predare, pentru invatamant superior, Corporate Intranet, website-uri profesionale, E-Commerce, Reviste, Stiri si referinta generala. Acestea sunt doar categoriile principale. Site-urile sunt in mod normal dezvoltate pentru oricare dintre aceste categorii si, uneori, in combinatii de asemenea.

Pe langa toate acestea, criteriul major ar trebui sa fie cerinta clientilor tinta. Deoarece scopul principal de a avea un website dezvoltat este de a atrage cat mai multi vizitatori si, eventual, transformarea acestora in clienti, cerintele si nevoile reale ale clientilor nu ar trebui trecute cu vederea. Informatii privind cerintele lor ar trebui sa fie colectate bazandu-ne pe previziuni asupra a ceea ce ei cauta pe un website ca al tau. Previziunile trebuiesc facute in concordanta cu realitatea deoarece concluziile necorespunzatoare indeparteaza vizitatorii

Un website poate avea succes, in cazul in care indeplineste complet misiunea pentru care a fost creat. Dar este esential sa se identifice misiunea. De exemplu, misiunea  unui site educational este aceea de a afisa informatiile cu privire la un anumit subiect cautat de vizitatorii de pe pagina. In cazul unui mesaj e-galerie, misiunea ar trebui sa fie afisarea unei galerii asortata atractiv intr-un format usor de inteles. In anumite cazuri, un singur website  va avea mai mult de o misiune. Sa luam cazul unui site de comert electronic care are doua misiuni de realizat. Prima misiune ar fi sa contina suficiente informatii despre website si despre produse pentru vizitatori ocazionali, astfel incat sa le trezeasca  interesul si sa  ramana cat mai mult pe site. O alta misiune este sa realizam un sistem de cautare usor de folosit pentru clientii care viziteaza site-ul pentru a face cumparaturi on-line.

Dupa ce tema site-ului a fost formata in mod clar, faza de dezvoltare poate fi pornit fara intarziere.

Internet Marketing, Cronicar si pasionat de SEO Web Design

Facebook Twitter Google+ YouTube 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tags: , ,

Comenteaza

SeoWeb Seco
Google+