RSS

Template, Sabloane – design unic

9 Mar, 2010

Web Design

Template SabloaneOrice persoana care utilizeaza Internetul spera sa detina un website dezvoltat. Acest vis a devenit realitate pentru cativa, dar nu pentru toti. Motivul de baza pentru aceasta este ca nu toti cei care doresc sa aiba un site online, dispun de fonduri suficiente pentru a sustine dezvoltarea acestuia si nici nu au avut ideea de a dezvolta un site propriu. Aceasta situatie critica a fost o motivatie pentru dezvoltarea de template-uri.

Template-urile (sabloanele) nu sunt altceva decat pagini web nefinalizate, care ofera libertatea de a fi personalizate. Proiectarea continutului,logo-ul, alinierea, sau orice modificare pot fi efectuata lucrindu-se pe sablon.

Template-uri sunt in mod normal, foarte usor de utilizat si pot fi personalizate chiar si de catre un incepator. Dar, pentru a da o nota finala stralucitoare site-ului, activitatea de personalizare trebuie facuta de catre profesionalisti. Personalizarea ar implica modificarea structurii de baza pentru a se potrivi cu modelul specific de afaceri. Alte detalii delicate cum ar fi logo-ul, numele de afaceri, continutul si detaliile de contact ar fi, de asemenea, modificate cu informatiile ce tin de specificul afacerii.

Tamplate este un cuvant generic si nu se refera numai la site-ul sablon. Exista, de asemenea sabloane “gata facute” disponibile pentru aproape orice produs similar logo-ul, Intro-uri, bannere, reclame, brosuri, anunturile imprimabile si e-carduri. Template-uri sunt de asemenea disponibile in HTML, Adobe Photoshop si Macromedia Flash. Aceste modele sunt atat de bine particularizate, incat s-ar putea crede ca reprezinta particularizarea unui website si nu un sablon.

Atat sabloanele HTML cat si Photoshop sunt usor de personalizat, lucru care poate fi facut chiar si de catre un incepator. Photoshop este in special foarte simplu, presupune doar glisarea si fixarea de imagini. Tot ceea ce este necesar este continutul care poate fi asezat in spatiul liber disponibil. Flash este un pic complicat pentru un incepator. Acestea sunt, de obicei template-uri web animate care pot fi personalizate cu usurinta de catre un furnizor de servicii web design. Dar trebuie remarcat faptul ca site-urile Flash nu sunt prea usor de indexat in motoarele de cautare si in mod normal, dureaza un timp mai lung pentru a se descarca in comparatie cu un website  HTML.

Cel mai mare avantaj privind folosirea unui sablon este faptul ca este mai rentabil si usor de editat. Cu toate acestea, trebuie sa amintim intotdeauna ca acelasi sablon ar putea fi folosit de catre alte firme care l-au cumparat la rindul lor. In scopul de a garanta un design unic, se recomanda a avea un nou website conceput pentru afacere. Oricare ar fi cerinta dumneavoastra amintiti-va  ca va stam intotdeauna la dispozitie.

Internet Marketing, Cronicar si pasionat de SEO Web Design

Facebook Twitter Google+ YouTube 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)
Template, Sabloane - design unic, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Tags: , , ,

Comenteaza

SeoWeb Seco
Google+