RSS

Tendinte Web Design 2011

28 Apr, 2011

Web Design, Web Sfaturi

viitorul web designTendintele de web design sunt dictate de nevoile in schimbare si preferintele clientilor. Dinamicile implicate aici sunt extrem de complexe, deoarece nevoile in web design sunt diverse in functie de clienti care apartin tuturor niselor.

 

Ce trebuie observat aici este faptul ca clientii sunt influentati de schimbarea preferintelor utilizatorilor de internet. Anterior, cand site-urile erau inca o noutate, se punea accentul pe felul in care arata un site, pe elementele Flash si dinamismul site-uri web. Accentul s-a pus mai mult pe grafica site-urilor web.

Utilizatorii de Internet preferau  site-uri atragatoare din punct de vedere estetic. Astazi, tendintele sunt diferite, nu este suficient faptul ca site-urile sunt atragatoare din punct de vedere estetic, dar ele trebuie sa fie functionale si de asemenea, eficiente.

Numarul de persoane care folosesc internetul a crescut enorm si consumatorii de azi sunt foarte nerabdatori. Consumatorii doresc sa gaseasca informatiile de care au nevoie in intervalul a catorva secunde dupa ce au accesat un site. Tendinta generala indica faptul ca timpul mediu petrecut de catre utilizatori pe fiecare site s-a redus drastic si se reduce continuu zi de zi. Daca intreprinderile doresc sa-si impresioneze clientii trebuie sa realizeze aceasta, in scurt timp.

Deci, webdesign-ul trebuie sa raspunda la aceasta provocare pentru a ajuta proprietarii de website-uri sa-si impresioneze clientii si sa vanda produse si servicii intr-un timp scurt.

HTML5 si CSS3

Puteti observa ca noile website-uri folosesc elemente Flash foarte putin sau deloc. Design-ul unui website se concentreaza acum pe imbunatatirea timpului de incarcare. HTML5 si CSS3 castiga popularitate. Flash-ul este treptat scos din imagine deoarece tendinta actuala pentru site-urile Flash nu are nici o domeniu de aplicabilitate caci tot mai multe site-uri transborda spre HTML5 si CSS3.

Utilizarea unor machete simple

O alta tendinta importanta in proiectare care merita luata in considerare este apelarea la machete functionale. Pentru a lupta impotriva supraincarcarii design-ului, sunt preferate de catre consumatori site-urile cu machete simple. Toti clientii care cumpara online fac comparatii. Ca urmare, acestia viziteaza numeroase site-uri de fiecare data cand doresc sa cumpere ceva online sau numai pentru a cauta informatii. Vizitarea unor site-uri cu design complicat ii bulverseaza iar atunci cand ajung la un site cu aspect si design simplu se simt relaxati ca pot vedea produsele si serviciile oferite. Cu alte cuvinte, machetele si elementele complicate de web design, distrag atentia si bulvereaza  atentia consumatorilor. Cele mai recente tendinte se concentreaza prin urmare asupra prezentarii de produse si servicii intr-un mod mai eficient folosind scheme simple de culoare si design.

Proiectare pentru dispozitive cu ecran mic

Web design-ul, incearca sa faca fata unei alte mari provocari, si anume aceea de a face site-urile web utilizabile si pe dispozitivele cu ecran  mic, cum ar fi smart phon-uri si dispozitive  cu facilitati de Internet mobil 3G si 4G crescand gradul de utilizare prin navigarea mobila. Aceasta,provoaca din nou industria webdesign sa creeze website-uri functionale, eficiente si usor de utilizat. Tipologia utilizatorilor se modificari odata cu schimbarea dispozitivelor. Oamenii care utilizeaza aceste dispozitive pentru a accesa site-uri, nu vor folosi dispozitivele cum ar fi mouse-ul, deci, site-urile trebuiesc adaptate pentru utilizarea dispozitivelor cu touch screen. Aici dinamica utilizatorilor se schimba, evident, si webdesign-ul trebuie sa raspunda la aceasta schimbare. Aceasta din  nou influenteaza industria webdesign pentru a utiliza machete simple.

Utilizarea Font-urilor

Webdesignerii fac in mod constant cercetari cu privire la utilizarea eficienta a diverselor fonturi si stiluri de font. Utilizarea eficienta a fonturilor sparge monotonia atunci cand utilizatorii de internet se angajeaza in ore lungi de cautare si comparare.

Este important sa constientizati cele mai recente tendinte de webdesign atunci cand proiectati site-ul dvs. deoarece aceste tendinte se bazeaza pe asteptarile utilizatorilor. Nu sunt fixe sau rigide, dar vor continua sa se schimbe odata cu introducerea a numeroase tehnologii noi in web design. Este un cerc vicios, deoarece tehnologia evolueaza, pentru a raspunde nevoilor in schimbare ale clientilor.

In cele din urma industria de web design trebuie sa multumeasca experienta utilizatorului.

Internet Marketing, Cronicar si pasionat de SEO Web Design

Facebook Twitter Google+ YouTube 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tags: , , , ,

Comenteaza

SeoWeb Seco
Google+