RSS

Testarea Website-ului

8 Mar, 2010

Web Sfaturi

website designTestarea website-ului poate fi numita faza finala a procesului de dezvoltare web pentru orice site. Aceasta este faza in care site-ul sau orice alt software implicat in crearea acestuia sunt testate pentru prezenta de erori si bug-uri. Testarea nu numai ca detecteaza bug-urile, dar, ajuta utilizatorul sa ia cunostiinta de  acestea, astfel incat sa nu se repete in dezvoltarea altor site-uri in viitor.

Testarea este o faza in care website-ul finalizat este trimis catre auto-operare echipei de testare pentru evaluare. Site-ul este testat pe baza unor tehnici diversificate si apoi evaluat. Procesul nu numai ca asigura inexistenta de bug-uri dar face site-ul mai sofisticat pentru clientii care il viziteaza. Procesul, imbunatateste in mod evident standardul afacerii dumneavoastra.

Desi procesul de testare difera pentru fiecare produs care este testat, procesul general de testare al unui website ar implica testarea site-ului din punct de vedere al proiectarii, link-urile intrerupte din website, analiza de continut pentru greseli gramaticale, de aliniere a textului, asezarea de ansamblu in pagina, verificarea fiabilitatii si functionalitatii script-urilor de programare backend si asa mai departe. Desi aceste teste par foarte simple, de fapt, necesita acordarea unei atentii sporite pentru ca aceste detalii minore, atunci cand sunt perseverente, ar putea zadarnici activitatea clientilor pe website.

Testarea este de fapt un proces in lant avand in vedere ca responsabilitatea sa, nu se termina doar prin specificarea de erori si bug-uri,  Greselile care sunt notate  trebuiesc imediat rectificate.  Site-ul corectat, va fi din nou testat pentru aceleasi erori sau pentru prezenta unor erori noi. Odata dovedita lipsa de erori, website-ul se spune ca este gata de lansare.

Este adevarat ca multi dintre cei care incep noi afaceri privesc testarea ca fiind o faza care poate fi omisa pentru moment, din diverse motive cum ar fi economia de timp sau lipsa de fonduri. Dar ei nu realizeaza ca aceste erori minore si greseli in website-ul de afaceri ar putea provoca probleme fatale in viitor. Website-ul ar trebui, fara doar si poate sa fie testat , acest lucru fiind stringent in cazul  site-urilor de comert electronic, care implica operatiuni de bani. Toate aceste teste sunt efectuate in mod eficient la Web Design Site.

Internet Marketing, Cronicar si pasionat de SEO Web Design

Facebook Twitter Google+ YouTube 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tags: , , ,

Comenteaza

SeoWeb Seco
Google+