RSS

Twitter: acord cu FTC

24 Jun, 2010

Social Media

twitter logoTwitter tocmai a anuntat ca a ajuns la un acord cu Comisia Federala pentru Comert care rezolva unele probleme de organizare legate de  practicile de securitate Twitter.
Sunt puse in discutie unele compromisuri facute anul trecut, pe care Twitter le-a abordat deja, si pe care cei mai multi oameni le-au uitat.

A. Macgillivray de la Twitter explica pe  Blogul Oficial Twitter:

La inceputul anului 2009, atunci cand Twitter a angajat mai putin de 50 de persoane, ne-am confruntat cu doua incidente diferite referitoare la securitate care au avut impact asupra unui numar mic de utilizatori. Simplu spus, am fost victima unui atac iar conturile utilizatorilor au fost necorespunzator accesate. Este vorba de  45 de conturi accesate intr-un incident in  ianuarie si 10 in aprilie, pentru  perioade scurte de timp. In primul incident, mesaje neautorizate s-au facut din noua conturi de pe care atacatorii  e posibil sa fi accesat informatii confidentiale, cum ar fi adrese de e-mail si numere de telefon mobil. In al doilea rand, informatiile confidentiale au fost accesibile si cel putin parola unui utilizator a  fost resetat.

In termen de ore de la atacul din  ianuarie, am inchis lacuna de securitate si am notificat titularii conturilor afectate. Am scris un  articol pe blog despre acest subiect in aceeasi zi. In cazul incidentului din aprilie, in mai putin de 18 de minute de la atac am indepartat cu accesul administrativ al hacker-ilor si am notificat rapid utilizatorii afectati. Am postat de asemenea, un articol pe blog despre incident in termen de cateva zile .

Macgillivray adauga ca, chiar inainte de semnarea acordului, Twitter a pus in aplicare diferite sugestii de la FTC. Deci, practic acest anunt si acest acord sunt doar o formalitate.

Internet Marketing, Cronicar si pasionat de SEO Web Design

Facebook Twitter Google+ YouTube 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
Twitter: acord cu FTC, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Tags: ,

Comenteaza

SeoWeb Seco
Google+