RSS

Viitorul in web design

30 Jun, 2010

Web Design

viitorul web designAs dori sa  precizez ca acest articol nu analizeaza tendintele de design, tipografie si nici cele mai bune 100 de web design futurist.

In luna mai anul acesta, intrebarea care a persistat in mintea mea a fost cat de rapid  se schimba peisajul digital-media (ca intotdeauna!) si cat de repede ii putem face? Accentul cred ca trebuie pus pe CSS3 si HTML5, impreuna cu multe alte puncte “fierbinti” legate de design si de marketing.

Capacitatile celor mai noi si mai inteligente browsere cuplate cu introducerea unor tehnologii mai robuste si usor de utilizat, cum ar fi CSS3 si HTML5 cu cadre JS afecteaza cu siguranta intr-un mod foarte pozitiv proiectarea si utilizarea. Dar, acestea nu sunt singurii factori ce pot determina viitorul “web design” – mai degraba, este vorba de introducerea de noi componente hardware sau “noi categorii” de hardware care vor forma de data aceasta viitorul in web design. Intrevad divizarea web design in doua sub-categorii majore pe care eu le numesc “Clicuri” si “Derivate”. Vom vedea  in curand cum designerii se vor specializa in oricare dintre cele doua (nimeni nu ii opreste sa faca ambele lucruri).

Deci, despre ce e vorba?

click taps

Aici voi defini cele doua categorii mentionate mai sus:

  1. Click-uri – web design conventional pe PC-uri in care interactiunea este realizata prin miscarea cursorului (rollover / rollout) si actionarea mouse-ului.
  2. “Taps”Derivate – web design pentru gest de navigare multi-touch pe dispozitive portabile, cum ar fi:
  • Smartphone – iPhone , Palm Pre , HTC HD2 , Else Intuition , Nokia N900 , etc, si
  • TabletsComprimate – aceasta este redefinirea categoriei create special ptr iPad. Aceasta categorie se refera la dispozitive care se incadreaza intre un Smartphone si un laptop, cum ar fi iPad , precum si dispozitive cum ar fi joojoo , WeTab , HP Ardezie , Google Tablet s.a.

Acum, cum va afecta aceasta clasificare viitorul web design?

Raspunsul se afla in hardware si capacitatile de operare ale acestor dispozitive, in experienta crescanda privind uzabilitatea mobile, si in gesturile de navigare multi-touch cu care sunt obisnuiti. Aceste elemente vor dirija viitorul in web design si ar putea afecta puternic “partea Clicuri” a acestuia.

Nu ar fi o surpriza pentru noi, daca analizam atent dezvoltarea industriei Smartphone si ceea ce aceste iPad din punct de vedere al dispozitivelor incearca sa realizeze, ca PC-urile actuale vor fi depasite in conditiile in care vom avea Internetul cu noi sub forma de smartphone-uri sau comprimate. Acest mare plus in platformele care deservesc web design-ul ar genera o schimbare in abordarea de ansamblu a proiectului nostru, care este reglementata de mediu si capacitatile sale .

Internet Marketing, Cronicar si pasionat de SEO Web Design

Facebook Twitter Google+ YouTube 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tags: , , ,

Comenteaza

SeoWeb Seco
Google+