RSS

Web design conventional

1 Jul, 2010

Web Design

web design conventionalViitorul imediat pe acest front pare sa fie aparent napadit de browsere noi iar capacitatile lor in a suporta  si in a executa HTML5, CSS3 si JavaScript. Aceste tehnologii vor schimba internetul si imaginea interactiunii cu designul pentru totdeauna, dar  cel mai bun lucru care se va intampla este focusarea fara precedent asupra utilitatii si accesibilitatea Web design ar trebui sa actioneze “serios”  ca o interfata intre  afaceri/comunicare si tehnologie, si intre tehnologie si oameni. Un designer poate efectua aceste functii numai facand parte din toate acestea!

Acum, fara a analiza argumente web 2.0 vs web 3.0 putem vedea ca s-a schimbat comportamentul utilizatorului pe parcursul ultimilor cativa ani, in special cu privire la introducerea social media, a informatiilor cu privire la accesibilitatea dispozitivelor mobile si cloud computing . Totusi, schimbarile sunt rapide, cu asteptari mai mari intrucat scad limitarile in spatiul digital. Astfel de asteptari pretentioase ale utilizatorilor inseamna schimbare in designul abordat de la interior spre exterior (functia urmeaza proiectarii) catre design abordat numai catre exterior (designul urmeaza functia).

Deci, pentru a fi gata pentru viitor, trebuie sa luam in serios ceea ce reprezinta analiza de afaceri si de piata si modul in care sunt formate strategiile de afaceri online. Modul in care proiectele sunt concepute. Cum se schimba perceptiile si cum sunt construite brandurile online. Cum sunt decise tehnologiile si cum este prevazuta arhitectura informatiilor. Cum sunt dezvoltate calatoriile utilizatorilor si cum sunt facute testele de utilizabilitate , Cum realizarile noastre indeplinesc functii si obtin rezultate. Cum le vindem si sa le evaluam.

Rolul nostru ca web designeri este unul dintre fortele motrice ale acestei evolutii in care trebuie sa ne redescoperim nisa la fiecare doi ani (sau cam asa ceva) sau suntem pur si simplu depasiti. Nu mai realizam website-uri ni se cere sa proiectam intreprinderi, functii, sisteme si performante masurabile, cu rezultate solide. Acest lucru ar putea fi singura profesie din lume in care te poti bucura de o cariera de succes fiind mai mult generalist decat specialist!

Internet Marketing, Cronicar si pasionat de SEO Web Design

Facebook Twitter Google+ YouTube 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tags: , ,

Comenteaza

SeoWeb Seco
Google+