RSS

Web design pentru navigare multi-touch

1 Jul, 2010

Mobil

Internetul mobil este cealalta parte de web design, care a devenit ¬†rapid o norma in care interactiunea web este mai rapida si mai inteligenta decat‚ÄĚ Clicuri “cu sunete atasate mai mici sau absente. In care toata lumea (afaceri / servicii) trebuie sa se redefineasca (site-uri separate, widget-uri si aplicatii), din cauza mediului in sine,a utilitatii sale si a comportamentului utilizatorului.ipad

In afara de cateva, toate aceste noi dispozitive portabile vin azi cu propriul sistem de operare sau adopta¬† noi sisteme de operare care pot arata un pic haotic acum, dar in cativa ani, vor genera cativa castigatori. Elementul cel mai comun in dezvoltarea dispozitivelor portabile multi-touch moderne este faptul ca acestea sunt axate pe inovatie si utilitate. Utilitatea este universala, prin urmare, face toate aceste dispozitive sa arate si sa functioneze mai mult sau mai putin in aceeasi maniera ca cele vechi. In plus, toate aceste dispozitive sunt multi-touch, rulam prin tastare si lovire cu degetele pe ecran cu una sau ambele maini. Acest gen de navigare inseamna ca nu mai putem folosi “Click”-ul conventional sau abordarea efectiva a termenului de design (in care interactiune este efectuata de catre dispozitive suplimentare, cum ar fi mouse-ul, etc) pentru acest mediu.

Aceasta diferenta fundamentala in utilizarea web design-ului l-ar imparti in cele doua categorii pe care le-am subliniat mai sus. Web de pe PC-uri sau “Clicuri” reprezinta cazul in care interactiunea este efectuata de un mouse, astfel ca design-ul ar urma conventiile stabilite pentru acel mediu, in timp ce pentru dispozitivele multi-touch ar fi limitat dar nu in cadrul capacitatilor de acest mediu. Aceasta segmentare creaza o conversatie noua cu totul interesanta. Daca analizam ceea ce Bonnier si Berg au realizat in forma de “Mag +” pentru revista Popular Science, ceea ce am punctat aici ar fi mai usor de inteles. Acesta a fost un prototip pe care l-au conceput si iPad l-a produs efectiv.

Daca ati utilizat iPad sau ati vizionat acest film al prototipului  Mag+ , veti fi de acord ca acest tip de experienta nu poate fi dezvoltata pentru PC-uri unde interactiunea cu utilizatorul este indirecta (desi  exista exceptii,  caror ( lor) utilitate este discutabila!).

Trebuia sa ¬†iesim din zona “Web pe PC‚ÄĚ pentru a putea concepe prezentarea si design interactiv pentru aceste noi dispozitive mobile. Acest lucru necesita ample cercetari si dedicatie care ar avea ca rezultat in aplicatii unice, design de interfata si interactiune.

Concluzie

As recomanda cu tarie ¬†tinerilor designeri sa-si construiasca abilitati si / sau ¬†sa inteleaga dezvoltarea, si sa observe progresele din acest domeniu Daca aveti deja aceste abilitati apoi dezvoltati-le si dobanditi cunostinte in alte domenii pentru a fi pregatiti pentru un rol cu multiple aspecte pe care aveti de gand sa le acoperiti in viitor. De data aceasta, scuza ‚ÄĚraman numai la design‚ÄĚ nu va mai fi o alternativa.

Internet Marketing, Cronicar si pasionat de SEO Web Design

Facebook Twitter Google+ YouTube 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tags: , ,

Comenteaza

SeoWeb Seco
Google+