RSS

Web design: tendinte de specializare

3 Jan, 2011

Web Design

Web DesignWeb designerii se confrunta din ce in ce cu mai multe roluri si sarcini. Ceea ce era doar HTML, CSS si brosuri pentru proiectarea site-urilor statice pentru desktop s-a extins la proiectarea web – validand solutii pentru dispozitivele mobile, aplicatiile web, interfete bogate pentru Internet (RIA), sisteme de management al continutului (CMS) si multe altele.


Avem sarcina de a crea un design armonios site-urilor deoarece astfel se transporta un brand catre toate platformele si situatiile – design care sa permita ca brand-ul companiei sa fie vizualizat pe un monitor de birou de 28 de inch sau pe un Android smartphone.

Aceasta duce la doua lucruri. Siguranta locului de munca este una, iar cealalta este nevoia de a distribui aceste sarcini, astfel incat sa ne putem specializa si sa excelam intr-un anumit domeniu.

In viitor, va exista o mai mare stratificare a rolului unui web designer. Acum, web designerii de aplicatii sau aplicatii Mobile si designerii de site-uri traditionale sunt grupati sub titlul de “web designer.”

Asa cum in profesia de medic si domeniul medical exista ramificatii in sub-domenii precum oncologie, stomatologie si neurologie, vom vedea o divizie similara si in domeniul web design. In viitor se vor vedea astfel de specializari ca web designer de aplicatii mobile, web designer in sistemul de management al continutului (cu mai multe specializari, cum ar fi designer pentru teme WordPress sau designer pentru teme Drupal, iar designerii de interfete RIA vor deveni o realitate cererea fiind in crestere odata cu timpul.

Internet Marketing, Cronicar si pasionat de SEO Web Design

Facebook Twitter Google+ YouTube 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tags: , , , ,

Comenteaza

SeoWeb Seco
Google+