RSS

YouTube crestere puternica a traficului

6 Jul, 2010

Google

youtubeGoogle dupa ce a cunoscut un foarte mare succes in a fi o companie a motoarelor de cautare s-a aventurat in alte domenii legate de Internet. Aceasta s-a facut prin achizitionarea de companii mici, care au oferit site-urile spre vanzare.

Una dintre cele mai mari achizitii pe care Google a facut-o in ultimii ani este aceea a site-ului video YouTube.

Timp de cativa ani YouTube a ramas ca fiind ceea ce se numeste proiectul “White Elephant”, oferind posibilitatea de a publica si de a viziona video gratuit. Recent Google a gasit o cale prin care site-ul video sa genereze flux de venituri, acest lucru facandu-se prin incorporarea de diferite reclame odata cu incarcarea videoclipurilor. Aceasta miscare nu opreste afluxul de vizitatori pe site , de asemenea, nu afecteaza incarcarea de videoclipuri, mai mult, le incurajeaza din moment ce Google s-a oferit sa imparta veniturile din reclame pentru un film publicat in functie de numarul de accesari a acestuia. Aceasta mutare a inceput sa capteze interesul companiilor SEO si consultantilor SEO ca fiind o sursa bogata de venituri creand totodata si o crestere a fluxului de trafic.

Aceste afirmatii de crestere puternica a traficului pentru YouTube este sustinuta si de un raport comScore conform caruia YouTube apartinand  Google a publicat  un numar record de clipuri video pe parcursul lunii mai. Numai in SUA exista aproximativ 183 milioane de vizitatori care au vizionat clipuri online prin intermediul YouTube in cursul lunii, adica 14.6 miliarde clipuri video vizionate pe site-urile Google cea mai mare parte provenind numai de la YouTube. Cu 145 de milioane de vizite, YouTube ocupa locul intai in ceea ce priveste  numarul de telespectatori unici, care au urmarit in medie 101.2 clipuri video in luna mai.

Internet Marketing, Cronicar si pasionat de SEO Web Design

Facebook Twitter Google+ YouTube 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tags: , ,

Comenteaza

SeoWeb Seco
Google+